Cashhour

Suitsupply draait rode cijfers, toch zijn we blij. En wel hierom.

De Geldpers’ huisdandy staat op standje blij-ei vandaag. Zijn favoriete winkelketen, Suitsupply, mag dan wel verlies draaien maar heeft hij een hele goeie verklaring voor: groei, bitches. Groei. Suitsupply. Dat kledingmerk wat je alleen niet kan kennen als je geruim 10 jaar onder een steen hebt geleefd, niet van mooie vrouwen houdt en al helemaal niet van bushokjes. Het uit de hand gelopen zolderkamer-goes-kledingimperium van Fokke de Jong slingerde vandaag de jaarcijfers het interwebs op,...
Joran-Lars Busscher Joran-Lars Busscher16 mei 201818133 min

De Geldpers’ huisdandy staat op standje blij-ei vandaag. Zijn favoriete winkelketen, Suitsupply, mag dan wel verlies draaien maar heeft hij een hele goeie verklaring voor: groei, bitches. Groei.

Suitsupply. Dat kledingmerk wat je alleen niet kan kennen als je geruim 10 jaar onder een steen hebt geleefd, niet van mooie vrouwen houdt en al helemaal niet van bushokjes. Het uit de hand gelopen zolderkamer-goes-kledingimperium van Fokke de Jong slingerde vandaag de jaarcijfers het interwebs op, waar een prachtige €11 mln verlies de balans siert. In 2016 bleef er nog €3,2 mln onder aan de streep bungelen, maar nu is alles op. En de rest ook.

Winkels

Maar, niet getreurd. We kunnen de komende tijd nog geen pakken in de faillissementsverkoop verwachten, want de Nederlandse jasje-dasje-distributeur heeft een hele goeie reden voor de negatieve cijfers. Ze hebben explosief veel nieuwe winkels geopend, 27 om precies te zijn. Een record voor de winkelketen, maar dit drukt de balans. Daarnaast besloten ze ook wat meer experts bij de concurrentie weg te kapen, waar Rober Polet (Gucci) en David Dijkhuis (Bank of America – Merryl Lynch) een aardig mooier salarisstrookje bij kunnen verwachten.

illustratie bij artikel

Omzet

De winkels zijn allemaal nog niet zo efficiënt, aldus Suitsupply, het personeel moet nog ingewerkt, de vakken nog gevuld; de bekende excuses. Ze moeten nog even warm lopen, dus we vergeven ze het negatieve resultaat maar even. En ze komen niet helemaal met lege handen; de omzet groeide met 19% naar €255 mln. We kunnen dus weer rustig slapen. JL kan weer rustig zijn salaris aan pakken besteden en Max kan weer rustig zuchten als hij trots zijn nieuwe aanwinst ten burelen toont. Afijn. Een vermakelijk plaatje om mee af te sluiten.

Joran-Lars Busscher

Joran-Lars Busscher

Noemt zichzelf liever JL omdat hij de discussie over zijn naam nu zo langzamerhand wel een beetje zat is. Brengt de meeste tijd door in de Suitsupply en kan soms enigszins rechts uit de bocht vliegen.