Nieuws

Shell heeft écht een hekel aan duurzaamheid

Een keer in de zoveel tijd houden beursgenoteerde bedrijven een aandeelhoudersvergadering, waar, zoals het woord zegt, vergaderd wordt over bepaalde kwesties met aandeelhouders. Dit keer was er zo een bij Shell. Als er een bedrijf op de wereld is dat zich nog moet aanpassen aan duurzame regels en richtlijnen, dan is het Shell wel. Dit is precies de reden waarom Follow This, een activistische groep aandeelhouders van Shell, een resolutie hebben ingediend waarin gevraagd wordt...
Max van Hasenbroek Max van Hasenbroek3 juni 20177232 min

Een keer in de zoveel tijd houden beursgenoteerde bedrijven een aandeelhoudersvergadering, waar, zoals het woord zegt, vergaderd wordt over bepaalde kwesties met aandeelhouders. Dit keer was er zo een bij Shell.

Als er een bedrijf op de wereld is dat zich nog moet aanpassen aan duurzame regels en richtlijnen, dan is het Shell wel. Dit is precies de reden waarom Follow This, een activistische groep aandeelhouders van Shell, een resolutie hebben ingediend waarin gevraagd wordt of Shell nu verdomme eindelijk eens de duurzame kant wil gaan kiezen. Er moet in ieder geval een plan komen en een beetje geld vrijgemaakt worden voor de verandering naar een duurzaam Shell.

Wat de aandeelhouders zeiden? 94 procent stemde tegen of heeft niet gestemd op de resolutie en daarmee gaat onze Nederlandse trots (nou ja, niet echt, leggen we later uit) gewoon door met de gore fossiele brandstoffen en zet het zich af van de nieuwe energiebronnen als water en wind. Tsja, je kunt niet alles hebben. Shell-topman Ben van Beurden beloofde de beleggers wel in gesprek te treden over de klimaatdoelstellingen van zijn bedrijf. Daarmee kunnen we Shell dus niet helemaal in het Trump-hokje gooien.  

Max van Hasenbroek

Max van Hasenbroek

Eindbaas in elke zin van het woord. Heeft een hekel aan ‘die ringetjes’ (Audi) en zorgt er dan ook voor dat elke bestuurder in die luxere Volkswagen ervan langs krijgt. Hoewel je het niet zou verwachten, kan hij nog steeds lachen om Jiskefet.