Nieuws

Noorse bank promoot nieuw bankbiljet met een vaag Youtube-filmpje

Noorwegen stikt in het oliegeld wat ze hebben en toch krijgen ze het voor elkaar om een afgezaagd filmpje te maken over vissen en hoe de vis een nieuw Noors bankbiljet wordt. Iets met vis Noorwegen heeft op het nieuwe briefje van 200 kroon, ongeveer 20 euro, gekozen voor de vis als achtergrond op het briefje. Kabeljauw is een van hun grootste exportproducten en vandaar dat er dan ook gekozen is voor de kabeljauw als...
Max van Hasenbroek Max van Hasenbroek7 juni 20178662 min

Noorwegen stikt in het oliegeld wat ze hebben en toch krijgen ze het voor elkaar om een afgezaagd filmpje te maken over vissen en hoe de vis een nieuw Noors bankbiljet wordt.

Iets met vis

Noorwegen heeft op het nieuwe briefje van 200 kroon, ongeveer 20 euro, gekozen voor de vis als achtergrond op het briefje. Kabeljauw is een van hun grootste exportproducten en vandaar dat er dan ook gekozen is voor de kabeljauw als briefsymbool. In 2016 alleen al exporteerde Noorwegen 86.976 ton bevroren kabeljauw. Het filmpje begint dan ook met een boot die in de haven aankomt met vers gevangen kabeljauw. Vervolgens wordt er lollig gezongen en geven de ze kabeljauw aan een hele officiële meneer die vervolgens de vissen vervoerd naar de gelddrukkerij, de geldpers. Daar worden er ineens briefjes van 200 Noorse kronen van gemaakt en tenslotte is er nog een of andere vage rap. Zien? Kijk hem nu!

Max van Hasenbroek

Max van Hasenbroek

Eindbaas in elke zin van het woord. Heeft een hekel aan ‘die ringetjes’ (Audi) en zorgt er dan ook voor dat elke bestuurder in die luxere Volkswagen ervan langs krijgt. Hoewel je het niet zou verwachten, kan hij nog steeds lachen om Jiskefet.