Cashhour

Hoeveel knaken harkt Joël “VOOR GOUD!” Beukers binnen met zijn succesvolle bedrijf?

“WE BREKEN DIE HELE TENT AF, MAAR EERST ZUIPEN WE ONZE KOP ERAF VANAVOND!” Het is een zin die wordt gebruikt door de Nederlandse fitnessgoeroe Joël Beukers, die inmiddels een gouden Maserati Quattroporte en een gouden Lamborghini Hurácan in de garage heeft staan. Dit doet hij door zijn fitnessprogramma’s en trainingssupplementen. Maar kan hij binnenkort de zesde nul al aantikken op zijn bankrekening? Wij zochten het uit.  Clean Nutrition, dat is het bedrijf waar Beukers...
Max van Hasenbroek Max van Hasenbroek1 september 201745975 min

“WE BREKEN DIE HELE TENT AF, MAAR EERST ZUIPEN WE ONZE KOP ERAF VANAVOND!” Het is een zin die wordt gebruikt door de Nederlandse fitnessgoeroe Joël Beukers, die inmiddels een gouden Maserati Quattroporte en een gouden Lamborghini Hurácan in de garage heeft staan. Dit doet hij door zijn fitnessprogramma’s en trainingssupplementen. Maar kan hij binnenkort de zesde nul al aantikken op zijn bankrekening? Wij zochten het uit. 

Clean Nutrition, dat is het bedrijf waar Beukers zijn euro’s mee verdient. Een zoektocht in het Handelregister levert iets op, maar niet waar we naar opzoek zijn. We vinden het bedrijf Joel Fit, waaronder Clean Nutrition dan weer onder valt. Omdat het een eenmanszaak is, hoeft hij geen jaarrekeningen te deponeren bij de Kamer van Koophandel. Dat had voor ons natuurlijk wel fijn geweest, maar het is niet anders. Geen concrete winstcijfers. De zoektocht gaat verder. Onze lieve vrienden van Quote hebben kort geleden een interview met Joël Beukers gehad en daarin vertelt hij het een en ander. Niets concreets over wat hij verdient, maar hij noemt wel aantallen.

Supplementen

Hij zou van zijn sportsupplementen zo’n 1000 potten of meer per maand verkopen. Gemiddeld hebben de supplementen met namen als Groei-lekker Bulkpot of Xtreme Workout V2 een prijs van 30 a 35 euro. Een simpele rekensom laat dus zien dat hij elke maand minimaal 35.000 euro binnenkrijgt van zijn bedrijf Clean Nutrition. Dat is alleen maar met de verkoop van de Xtreme Workout V2. Ook heeft hij een afslankprogramma en een spieropbouwprogramma. Die online community is ook tot 2000 mensen uitgegroeid en voor zo’n programma betaal je 120 euro. In totaal heeft hij dus sowieso 240.000 euro binnen gekregen met het verkopen van die online coachingsprogramma’s. Lekker zakcentje is het wel.Kledinglijn

Dan zijn merchandise. Beukers verkoopt t-shirts, hoodies en tanktops met zijn eigen teksten erop. Zo’n shirt kost al gauw 45 euro. Aantallen hebben we hier niet van, maar stel je voor dat er 250 shirts per maand  over de digitale (en natuurlijk gouden) toonbank rollen. Dan krijgt hij van zijn eigen kledinglijn ook nog eens 11.250 euro per maand. Dat kan hij natuurlijk niet allemaal in zijn zak steken, want er moeten bijvoorbeeld ook nieuwe voorraden gekocht worden.

Bezittingen

Tot slot, wat heeft Beukers al aan pure bezittingen staan? Zoals we in de inleiding al aanhaalden, heeft hij twee auto’s die gewrapt zijn in een gouden kleur. Een Lamborghini Hurácan en een Maserati ‘Masi’ Quattroporte. De Lamborghini heeft een waarde van rond de 310.000 harde euro’s en de Maserati van 190.000 euro. Hij heeft dus voor 500.000 aan auto’s voor zijn deur. Sommige mensen (lees: bijna niemand) geven dat geld niet eens uit aan een huis. Alles bij elkaar verdient Flaneermeneer Beukers zo’n 46.000 gouden rakkers in de maand, maar moet hij daar wel een groot deel vanaf staan om weer nieuwe producten te kunnen verkopen. Hij is dus nog geen miljonair, maar met zoveel publiciteit laat het niet lang meer op zich wachten.

Max van Hasenbroek

Max van Hasenbroek

Eindbaas in elke zin van het woord. Heeft een hekel aan ‘die ringetjes’ (Audi) en zorgt er dan ook voor dat elke bestuurder in die luxere Volkswagen ervan langs krijgt. Hoewel je het niet zou verwachten, kan hij nog steeds lachen om Jiskefet.