Groeiende trend onder de ultrarijken: de aankoop van luxe, nucleaire bunkers

2018-03-13T08:24:18+00:00 maart 13, 2018|

Als je behoort tot the happy few en je je hele leven op de rails hebt, is er één ding wat je niet wilt: doodgaan. Niet door een ziekte, maar ook niet door oorlog. Daarom trekt de markt voor luxe, nucleaire schuilplaatsen steeds verder aan, onder leiding van bunkermakers Rising Bunkers en Survival Condo. Maar waarom juist nu? En wat kost zo’n ondergronds stukje land?

WW3

Volgens verschillende sites heeft deze aantrekkende markt te maken met de coup in Oekraïne waar mogelijk de CIA achter zat. Als reactie daarop annexeerde het Rusland van Poetin De Krim, dat ooit al van hen was. Veel rijke Amerikanen waren zich hier al aan het voorbereiden op een mogelijke kernoorlog en dat zorgde voor de groeiende markt. Dit privilege van een bunker is misschien niet eens weggelegd voor mensen die überhaupt al een tweede huis zouden kunnen veroorloven. Een bunker kopen is dus nog een stapje verder. 

Niets armer

Vaak zit er in deze bunkers ook alles wat er nodig is om op rijke voet door te leven, want als CEO van Reddit of van Oracle moet dat natuurlijk wel gewoon kunnen. Dan zou je bijvoorbeeld een bunker van 4,2 miljoen dollar aan kunnen schaffen genaamd ‘The Presidential‘. Echt veel geld over? Koop ‘The Aristocrat’ voor een kleine 8,5 miljoen! Die bevat een zwembad, genoeg plek om meer dan 50 mensen te huisvesten, een bowlingbaan, 5 badkamers, een schietbaan, jacuzzi, biljartkamer, fitnesszaal en indoor-bioscoop! Uiteraard hebben we daarvan een filmpje: 

Over de auteur:

Zit nog steeds te balen van zijn aandelen Delta Lloyd in 2015. Verder actief Audi-hater en trotse kapitalist met een grote bek als het gaat om maximale salarissen. Oh, en luistert gek genoeg erg graag Ronnie Flex.