CashhourGeld voor ‘n blauw oog; zoveel geld gaat er rond bij Mayweather vs McGregor.

Als MMA-fan moest ik even een traantje wegpinken toen ik hoorde dat het gevecht als bokswedstrijd zal worden gespeeld, maar dit mag de pret niet drukken. Het gevecht wordt breed in de media uitgemeten en ook beide heren hebben er zin in; Mayweather vs. McGregor ging van een grote mond in een talkshow naar een echte battle van de eeuw. Wie er gaat winnen kunnen we niet voorspellen, maar we kunnen wel het volgende neerpennen;...
Joran-Lars Busscher24 augustus 2017214 min

Als MMA-fan moest ik even een traantje wegpinken toen ik hoorde dat het gevecht als bokswedstrijd zal worden gespeeld, maar dit mag de pret niet drukken. Het gevecht wordt breed in de media uitgemeten en ook beide heren hebben er zin in; Mayweather vs. McGregor ging van een grote mond in een talkshow naar een echte battle van de eeuw. Wie er gaat winnen kunnen we niet voorspellen, maar we kunnen wel het volgende neerpennen; wie casht het hardst in deze titanenstrijd?

 

Erg duidelijk was het op het eerste gezicht niet voor uw redacteur. Waar de ene nieuws-outlet het heeft over gages van 300 miljoen en 100 miljoen voor, respectievelijk, Floyd Mayweather en Conor McGregor, heeft de ander het over een veel meer 50-50 verdelen van 250 miljoen elk. We doken de cijfers in.

 

Pay-per-view

De inkomsten bij een wedstrijd als deze komen over het algemeen uit 3 bronnen. De inkomsten van pay-per-view, oftewel; de mensen die zo dom zijn om 7,95 te besteden aan 25 minuten kemphanen-TV, de sponsorinkomsten van bijvoorbeeld Monster Energy, die McGregor van zijn dagelijkse dosis suiker voorziet, of de reclame aanwezig in het stadion. Beide atleten krijgen hier een deel van, maar naast het feit dat ze dus al goed cashen op variabelen, krijgen beide lieve knullies ook een signing bonus; toen het contract door de gretige handjes gingen van beiden, kregen ze al een bedrag toegeschoven voor het vechten van de wedstrijd.

 

Sommetje

Hier vergeet uw redacteur trouwens iets; dat prachtige T-mobile stadion moet ook nog vol. De kaartjes zijn allemaal al uitverkocht, wat al een slordige 77,1 miljoen dollar opleverde. De verwachte inkomsten vanuit de woonkamers (pay-per-view) staan op 475 miljoen dollar, de sponsoren moeten 22 miljoen in het laatje brengen. Vervolgens heb je nog dingetjes als merchandise, wat naar verwachting een goeie miljoen cash op moet brengen. Daar komen de inkomsten van het wedkantoor nog bij, 20 miljoen naar verwachting, wat de totale som aan opbrengsten op 606 miljoen dollar brengt.

 

Maar hoeveel beide atleten hier aan over houden, dat is ons nog steeds niet duidelijk. Persoonlijk denk ik dat wat beide heren in de media roepen over de inkomsten met een korreltje zout moet worden genomen, maar ook na aftrek van personeel, kosten van training, noem het maar op; we kunnen concluderen dat een AOW voor beiden niet noodzakelijk zal zijn. 100 miljoen houden ze zeker over.

Joran-Lars Busscher

Verantwoordelijk voor commercie en gegevens-analyse, naast de dagelijkse gang van zaken. Noemt zichzelf liever JL omdat hij de discussie over zijn naam nu zo langzamerhand wel een beetje zat is. Brengt de meeste tijd door in de Suitsupply en kan soms enigszins rechts uit de bocht vliegen.

Financieel nieuws, maar dan beter.

Mis niets! Abonneer je op onze nieuwsbrief!

De Geldpers, 2018 © All Rights Reserved | website: WebNexus - webdesign Groningen