Overseas

Elon Musk heeft weer een nieuw speeltje naast Tesla en SpaceX

Elon Musk is eigenlijk een beetje de Moeder Theresa van de natuur, en hij verdient er nog flinke knaken mee ook. Na zelfrijdende elektrische auto’s en space-shuttle’s naar Mars willen sturen, wil hij nu een tunnel boren. In 600 kilometer per uur naar je werk The Boring Company zal zijn nieuwe bedrijf gaan heten. Eigenlijk is er het er al en zelfs de tunnel heeft hij al geboord. Maar waarom een tunnel? Nou, we laten...
Max van Hasenbroek Max van Hasenbroek29 juni 20178353 min

Elon Musk is eigenlijk een beetje de Moeder Theresa van de natuur, en hij verdient er nog flinke knaken mee ook. Na zelfrijdende elektrische auto’s en space-shuttle’s naar Mars willen sturen, wil hij nu een tunnel boren.

In 600 kilometer per uur naar je werk

The Boring Company zal zijn nieuwe bedrijf gaan heten. Eigenlijk is er het er al en zelfs de tunnel heeft hij al geboord. Maar waarom een tunnel? Nou, we laten het hem zelf even uitleggen in zijn tweets de afgelopen maanden:

En dat is nog niet alles. Op zijn Twitterfeed staat zijn locatie op ‘Boring’, wat borende betekent. Twee maanden geleden had hij definitief gezegd dat hij The Boring Company zou oprichten, maar nu heeft hij al een tunnel geboord zonder dat iemand het doorhad. Hoe dan? Dat is eigenlijk een raadsel. Zelfs alle vergunningen zijn al een tijdje geregeld. Hij boort intussen onder Los Angeles vanaf het vliegveld LAX naar Culver City, een stadsdeel in LA. Hij wil de verkeersdrukte hiermee oplossen, want je krijgt eigenlijk een tweede laag aan wegen. Later wil hij dat de auto’s met zo;n 600 kilometer per uur door de tunnel kunnen door vacuüm. Hoe dat eruitziet? Check het filmpje hieronder!

 

Max van Hasenbroek

Max van Hasenbroek

Eindbaas in elke zin van het woord. Heeft een hekel aan ‘die ringetjes’ (Audi) en zorgt er dan ook voor dat elke bestuurder in die luxere Volkswagen ervan langs krijgt. Hoewel je het niet zou verwachten, kan hij nog steeds lachen om Jiskefet.