Broer van Pablo, Roberto Escobar, lanceert eigen cryptomunt ‘Dietbitcoin’ (DDX)

2018-03-26T12:25:47+00:00 maart 26, 2018|

“Ik heb meer dan 100 miljard verdiend en weet alles dus beter dan iedereen.” Dat is hoe Roberto Escobar, de broer van Pablo inderdaad, zijn promotiepraatje aftrapt. Dietbitcoin is een hard fork van de Bitcoin en moet sneller en efficiënter worden. Want welke crypto heeft dat tenslotte niet beloofd? 

Dietbitcoin dus, kort gezegd DDX. Wat heeft deze munt dat alle 1.000 eerdere munten nooit gehad hebben? We namen een kijkje, en omdat het zo mooi is gooien we er nog een citaat van Roberto tegenaan: “Iedereen moet deze munt nu kopen. Luister naar het nieuws en koop zoveel als je aankunt. Deze munt wordt later even bekend als Bitcoin, alleen zijn we nu nog 4.000x goedkoper.”

Toch, als we bij de munt en de eigenschappen ervan gaan kijken zien we niets nieuws. Integendeel, het lijkt allemaal wel kopieer- en plakwerk. Ook als we de website bekijken zien we in de footer een hele disclaimer staan in lettergrootte 4pt. Alles duidt erop dat Roberto eigenlijk nog lang niet klaar is met zijn criminele verleden en nu zelfs het nieuws gebruikt om armzalige crypto-investeerders een ander oplichtingstrucje laat zien. 

Maar waarom dan geen Bitcoin, maar wel Escobar zijn muntje? Nou zegt hij: “Bitcoin en andere crypto’s zijn in handen van de Amerikaanse autoriteiten en deze munt is dat niet. Wij zullen dus flink in waarde toenemen als dat eenmaal duidelijk wordt.” Tuurlijk, Robert. 

Wil je de Escobar’s steunen en een paar muntjes inkopen? Dat doe je HIER. Wie wil er nu geen munten van en criminele organisatie kopen? (Tip: wij.)

Over de auteur:

Zit nog steeds te balen van zijn aandelen Delta Lloyd in 2015. Verder actief Audi-hater en trotse kapitalist met een grote bek als het gaat om maximale salarissen. Oh, en luistert gek genoeg erg graag Ronnie Flex.