Bezos-scheiding: Mackenzie multimiljardair, maar Jeff blijft het rijkst

Amazon-topman Jeff Bezos is de duurste scheiding aller tijden prima doorgekomen. Zijn bijna ex-vrouw Mackenzie krijgt een aandelenpakket met een waarde van 36 miljard dollar. Daarmee blijft Bezos alsnog de rijkste man ter wereld.

Het vermogen van het Bezos-echtpaar werd geschat op zo’n 140 miljard dollar. Drie maanden geleden maakten ze bekend dat hun huwelijk na 25 jaar was gestrand. Dat er na drie maanden al een deal op tafel ligt tussen de twee voormalige tortelduifjes is opvallend. In de overeenkomst staat dat Jeff Bezos 75 procent van zijn aandelen in Amazon behoudt. Mackenzie Bezos doet daarnaast afstand van al haar aandelen in de Washington Post en Blue Origin.

Amazon

Maar het allerbelangrijkste voor Jeff is dat hij het zeggenschap houdt over Amazon. Even leek het er namelijk op dat de aandelen gedeeld zouden moeten worden, en wie van de twee zou dan in charge zijn? Dat is nu dus opgelost. Mackenzie heeft ook afstand gedaan van haar stemrecht binnen Amazon. Dat is een positief signaal naar aandeelhouders zegt Morningstar-analist R.J. Hottovy tegen Bloomberg. ‘Het feit dat Jeff Bezos het stemrecht over al zijn aandelen behoudt moet de bezorgdheid verminderen’.

Wil je elke dag in minder dan 5 minuten op de hoogte zijn van het financiële nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Mackenzie tweette: “Happy to be giving him all of my interests in the Washington Post and Blue Origin, and 75 percent of our Amazon stock plus voting control of my shares.” Jeff reageerde daar weer op met: “Grateful to all my friends and family for reaching out with encouragement and love. It means more than you know. Mackenzie most of all.”

Toezeggingen

Het ziet er naar uit dat de scheiding zonder al te veel hobbels is afgehandeld. Toch blijft de vraag of Mackenzie nog meer toezeggingen heeft gekregen om Jeff niet in de weg te zitten in de bedrijven, of dat beide partijen gewoon geen zin hadden in ruzie en het daarom zo hebben opgelost. Mackenzie is door de scheiding in ieder geval in één klap de op drie-na-rijkste vrouw ter wereld geworden.

Afbeelding: Grant Miller for the George W. Bush Presidential Center (CC BY-NC-ND 2.0), via Flickr

Redactie

Reageren