Bitcoin BTC

‘FOMO brengt Bitcoin-koers naar $7.000’

Bitcoin heeft de bodem bereikt en de koers gaat richting $7.000 dollar de komende maanden, allemaal vanwege FOMO (Fear Of Missing Out). Dat zegt vermogensbeheerder Nigel Green. Green is oprichter en CEO van DeVere Group, een investeringsfonds van $10 miljard. Zij beleggen voor rijke individuen en family offices. Volgens hem is de cryptowinter voorbij en gaat de cryptomarkt betere tijden tegemoet.

Green licht het verder toe: “De cryptomarkt heeft de bodem bereikt en de cryptowinter is voorbij. De koers van bitcoin gaat de komende weken en maanden gestaag groeien. De prijs van bitcoin heeft ook een positief effect op de altcoins. Ook trekt het nieuwe investeerders aan”.

Wil je elke dag in minder dan 5 minuten op de hoogte zijn van het financiële nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Volgens hem is de rally pas net begonnen en is dit jaar een koers van $7.000 haalbaar. Green voorspelt dat zowel particuliere en zakelijke beleggers instappen vanwege de Fear of Missing Out (FOMO), het gevoel de boot te missen. Green: “This dramatic jump is likely to attract many investors who have been sitting on the sidelines. In addition, it can be expected to reignite institutional interest.”

“I feel that there’s a growing sense amongst institutions that unless they embrace this sector, their competitors could move way out in front and they might find it difficult to catch up. This is especially true as the public – their customers – are increasingly eager to explore the opportunities themselves”, aldus Green.

$100 miljoen aan BTC

De groeispurt van Bitcoin op maandagnacht heeft volgens marktvolgers verschillende verklaringen. Een mysterieuze koper heeft in zéér korte tijd circa 100 miljoen dollar aan bitcoin gekocht, zo luidt de verklaring. De koop heeft simultaan plaatsgevonden op drie beurzen: Coinbase, Kraken en Bitstamp. Het gaat om circa 20.000 stuks BTC die verspreid worden ingekocht. Volgens Youtuber Datadash zijn het vooral ‘OTC-kopers’ geweest die hun positie in crypto via de diverse beurzen aan het versterken zijn.

Dit artikel verscheen eerder op Bitcoin Magazine

Bitcoin Magazine

Reageren