Afbeelding: djedj, via Pixabay (Pixabay License)

Coolcat is failliet, eigenaar Roland Kahn gaat vrolijk door

Geen winkel is zo bekend bij een puberend brein als Coolcat. Het is de kledingzaak waar jij vroeger al je smileyshirtjes kocht met teksten als “Everyday is weekend!”, “Too cool to be hot” en andere, onschuldige leuzen. Nu vraagt de zaak faillissement aan.

Coolcat krijgt officieel morgen zijn faillissement en daarmee komt een einde aan de eerst echte knaller van rasondernemer Roland Khan. De 80 Nederlandse winkels blijven voorlopig open, maar voor 1.180 medewerkers is een onzekere tijd aangebroken.

Het Kahn beter

Het gaat al langere tijd kudt met Coolcat. Sinds 2015 schrijven ze rode cijfers en door prijsvechters als Primark zijn ze definitief aan hun einde gekomen. Verliezen als €11,5 mln en €16,3 mln maak je niet heel gauw meer goed.

De directeur van de Coolcat zou vorig jaar tegenover het FD gezegd hebben dat er sprake is van herstel. Maar na de faillissementsuitspraak weten we niet of dat ook maar ooit waar is geweest.

Wil je elke dag binnen 5 minuten op de hoogte zijn van het financiële nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

De Kahn is halfvol

Voor eigenaar Roland Kahn is dit slechts een kleine tegenvaller in zijn imperium. Als je de man niet kent, hieronder is een filmpje om een en ander te verduidelijken. De eerste drie seconden zijn waar we op doelen.

(Tekst gaat door onder video)

https://www.youtube.com/watch?v=qm7daczDIfQ
VOXPOP, via Youtube

Kahn heeft naast Coolcat ook nog MS Mode en America Today in zijn retailportefeuille rondslingeren. Verder zal hij ook genoeg vastgoed hebben, want de collega’s van Kwoot geven hem een vermogen mee van €200 mln. Hij zal dus niet wakker liggen van het faillissement.

Afbeelding: djedj, via Pixabay (Pixabay License)

Max van Hasenbroek

Flink bezeten door het aandeel SNAP en wacht eigenlijk tot Snapchat failliet gaat zodat hij eindelijk kan zeggen: 'ik zei het toch.' Verder wacht hij op beurscrashes zodat hij weer 'lekker bij kan kopen'.

Reageren