Ajax Champions League

Aandeel Ajax schiet omhoog na overwinning op Real Madrid

De aandelen van AFC Ajax NV stegen het hardst in twee jaar na de knappe overwinning op Real Madrid in de UEFA Champions League. Na de overwinning op de Spanjaarden schoot het aandeel bijna 10 procent omhoog.

Ajax maakte gisteren gehakt van de Madrilenen, die de afgelopen drie edities van de Champions League wisten te winnen. In de eerste wedstrijd op 13 februari werd het nog 1-2 voor Real Madrid in Amsterdam, maar gisteren walste de Nederlandse hoofdstedelingen er met 1-4 overheen. Hiermee kwam de score in totaal op 5-3 in het voordeel van de Amsterdammers.

Lees ook: ‘Hoeveel geld komt er binnen bij Ajax?

Dat deed het aandeel in AFC Ajax N.V. goed. Vlak na het openen van de beurs vanmorgen steeg het aandeel van de beursgenoteerde club bijna 10 procent. Daarmee heeft Ajax nu een marktwaarde van zo’n 300 miljoen euro. De stijging was de grootste sinds maart 2017. Ajax is de enige club in Nederland die beursgenoteerd is. Sinds 1998 staat de NV genoteerd aan de Amsterdamse beurs. In landen als Engeland en Duitsland is het gebruikelijker dat voetbalclubs beursgenoteerd zijn.

Dividend

De grote stijging betekent nog niet meteen feest voor aandeelhouders van Ajax. De club staat er niet bepaald om bekend dat het veel dividend uitkeert. Het aandeel is er niet een waar je snel rijk mee wordt en een groot deel van de aandelen is binnen de vereniging verdeeld. De Vereniging AFC Ajax heeft 73% van de aandelen in de Amsterdamse club in handen. Delta Lloyd (9,95%) is een van de grotere aandeelhouders bij Ajax en dat was ook oud-beurshandelaar Adri Strating (8,65%), die in 2012 overleed.

Frank Meijer

Valt net als Max ook op rood, maar dan politiek gezien. Voelde zich te cool voor de universiteit, dus is maar journalistiek gaan studeren. Daar kon hij de klassieke onderpresteerder blijven uithangen. Slijt een deel van z’n dagen bij Follow the Money, maar is nog steeds niet afgestudeerd.

Reageren