Afbeelding: Adam Tinworth, via Flickr (CC BY-ND 2.0)

Ex-topman Ghosn is dan eindelijk op borgtocht van €8 mln vrij

Het heeft even geduurd, maar Carlos Ghosn (ex topman van Nissan/Renault) mag zijn eventuele veroordeling vanuit huis afwachten. Na de derde poging is het zijn advocaat gelukt om hem uit de cel te krijgen. Wel zitten er strenge voorwaarden aan die borgtocht.

De rechter heeft bepaald dat Ghosn Japan niet mag verlaten en in zijn huis worden camera’s opgehangen, zodat er altijd kan worden gekeken wat hij uitspookt thuis. Oh ja, hij mag ook geen contact hebben met ‘derden’.

Fraude

Ghosn zit vast, omdat hij in het Aziatische land verdacht wordt van belastingontduiking en het wegsluizen van miljoenen euro’s vanuit Renault en Nissan. Ook werden er op kosten van zijn werkgever panden gekocht voor ‘enorme bedragen’ onder andere in Amsterdam, aldus de Telegraaf.

Voor deze panden betaalde Ghosn zelf niks en er is geen zakelijke verklaring waarom de huizen zijn gekocht met bedrijfsgeld. Deze werden via een schijnconstructie in ons land aangeschaft. De vier panden werden gekocht via een speciaal opgerichte BV. Dat was zogenaamd bedoeld voor Nissan om te investeren in start-ups, maar werd waarschijnlijk misbruikt voor de privé panden van Ghosn. 

Afbeelding: Adam Tinworth, via Flickr (CC BY-ND 2.0)

Max van Hasenbroek

Flink bezeten door het aandeel SNAP en wacht eigenlijk tot Snapchat failliet gaat zodat hij eindelijk kan zeggen: 'ik zei het toch.' Verder wacht hij op beurscrashes zodat hij weer 'lekker bij kan kopen'.

Reageren