Tesla

Tesla presenteert Model Y op 14 maart in LA

De presentatie van Tesla’s nieuwe auto, Model Y, zal op 14 maart plaatsvinden in Los Angeles, dat liet Elon Musk gisteren weten.

Musk, die net als Trump veel belangrijke dingen gewoon via Twitter meldt, maakte gisteren via Twitter bekend waar en wanneer de presentatie zal zijn. Het plan van Tesla is om Model Y vanaf eind 2020 te produceren. Daarvoor moet wel nog geïnvesteerd worden door het bedrijf, aangezien Model Y groter en duurder is dan Tesla’s Model 3.

Het prijskaartje dat Tesla aan Model Y hangt wordt ook pas op 14 maart bekend. De verwachting is echter dat deze zo’n 10% duurder zal zijn dan Model 3. In januari had Tesla aangegeven dat het ontwerp van Model Y klaar is. Een groot deel van Model Y zal op Model 3 lijken, zo gebruiken beide auto’s bijvoorbeeld dezelfde accu’s.

Vorige week maakte Tesla nog bekend dat het z’n Model 3 nu ook voor 35.000 dollar gaat verkopen, een oude belofte die nu ingewilligd wordt. Ook gaf het vorige week aan dat het veel showrooms zal sluiten, omdat het bedrijf zich meer wil gaan focussen op onlineverkoop. Dit deed het aandeel geen goed.

Tweet

Ook Tesla’s Elon Musk kwam vorige week in het nieuws. Musk tweette dat Tesla in 2019 zo ongeveer 500.000 nieuwe voertuigen gaat produceren, terwijl dit aantal in werkelijkheid maar 400.000 is. Hiermee schendt hij zijn afspraak met de Securities and Exchange Commission (SEC), de Amerikaanse beurswaakhond, dat hij al zijn tweets eerst laat goedkeuren door iemand anders. Deze afspraak is gemaakt in een schikking, zodat Musk gerechtelijke vervolging ontliep.

Frank Meijer

Valt net als Max ook op rood, maar dan politiek gezien. Voelde zich te cool voor de universiteit, dus is maar journalistiek gaan studeren. Daar kon hij de klassieke onderpresteerder blijven uithangen. Slijt een deel van z’n dagen bij Follow the Money, maar is nog steeds niet afgestudeerd.

Reageren