Afbeelding: AhmedArdity, via Pixabay (Pixabay License)

Aandeel Kas Bank 110% hoger na Frans overnamebod

Stel je voor: je zit voor, laten we zeggen, €10.000 in een aandeel genaamd Kas Bank. Je hebt de laatste kop koffie opgedronken, poetst je tanden en gaat naar bed. De volgende dag word je laat wakker en wat blijkt: er staat meer dan €20.000 op je rekening. Dat is geen ondenkbaar scenario na vandaag.

Het Franse bedrijf Caceis heeft namelijk een bod gedaan van €12,75 per aandeel Kas Bank. De koers stond voor het bod op €6,10 en steeg na de berichtgeving gelijk naar €12,50. Kas Bank heeft beleggingsdiensten voor grote beleggers als pensioenfondsen.

Wat nu?

Als belegger kun je er voor kiezen om je aandelen te houden en dan €12,75 per aandeel te krijgen, mits de overname doorgaat. Je kunt er ook voor kiezen om nu al je aandelen te liquideren (uitbetalen) voor een bedrag dat iets lager zit, namelijk €12,26 op het moment van schrijven.

Bij eerstgenoemde krijg je wellicht €0,50 meer, maar heb je ook het risico dat de overname niet doorgaat en moet je nog een aantal maanden wachten. De overname gebeurt namelijk niet direct vandaag. Voor grote bedragen kan die €0,50 echter wel uitmaken.

Goed moment

De overname komt voor Kas Bank en beleggers eigenlijk wel op een prima moment. Het bedrijf had een daling van de winst van 45% in 2018, omdat het een aantal grote klanten verloor.

De koers van Kas Bank was voor het overnamebod de laagste sinds in ieder geval 1998.

Screenshot Google Finance

Afbeelding: AhmedArdity, via Pixabay (Pixabay License)

Max van Hasenbroek

Flink bezeten door het aandeel SNAP en wacht eigenlijk tot Snapchat failliet gaat zodat hij eindelijk kan zeggen: 'ik zei het toch.' Verder wacht hij op beurscrashes zodat hij weer 'lekker bij kan kopen'.

Reageren