Afbeelding: pakfones, via Pixabay (Pixabay License)

Samsung komt met opvouwbare 5G-telefoon voor €1.750

Samsung is lekker aan de weg aan het timmeren met een telefoon die ‘geoptimaliseerd’ is voor 5G-netwerken. De nieuwe Galaxy Fold is de eerste op te vouwen telefoon. Ja, het is een raar gezicht, maar wel erg goed tegen concurrentie.

Het is een mooi antwoord op de terugvallende verkopen van Apple die al een tijdje geen echte innovatie meer naar buiten heeft gebracht. Ook blijven ze zo voor op hun andere Chinese concurrenten als Huawei.

Voordeel

Samsung heeft hier een goed geval van twee vliegen in één klap te pakken. Enerzijds hebben ze een nieuw soort telefoon die op zijn minst indrukwekkend is (ook als Apple-fan), en anderzijds zijn ze de eerste grootschalige producenten van een telefoon die 5G ondersteunt. Een mooi concurrentievoordeel dus, want analisten verwachten niet dat Apple die feature zal hebben voor 2020.

Galaxy Fold

Verwar opvouwen niet met inklappen, dat inklappen konden we namelijk al een tijdje. Als je de foto bekijkt dat wij hier niet mogen laten zien, dan zie je dat het misschien niet super praktisch, maar wel innovatief is.

De vraag is alleen wel of het een succes gaat worden: de prijs is namelijk $1980, zo’n €1750 dus. Op 26 april wordt hij officieel gelanceerd.

Cijfers

Samsung groeit nog altijd flink met kwartaalomzetten die rond de €53 mld liggen. In de eerste negen maanden van 2018 behaalde ze dan ook om en nabij €150 mld aan omzet. De winst in die periode lag op €30 mld. Daarnaast heeft Samsung heeft nog altijd 20% van de gehele mobiele markt in handen.

(alle bedragen zijn omgerekend vanuit USD naar EUR)

Afbeelding: pakfones, via Pixabay (Pixabay License)

Max van Hasenbroek

Flink bezeten door het aandeel SNAP en wacht eigenlijk tot Snapchat failliet gaat zodat hij eindelijk kan zeggen: 'ik zei het toch.' Verder wacht hij op beurscrashes zodat hij weer 'lekker bij kan kopen'.

Reageren