Afbeelding: David McBee, via Pexels (Pexels License)

Crypto’s als Bitcoin, Ethereum en EOS schieten de lucht in

Het is een tijdje geleden dat we een positief bericht naar buiten konden brengen over de cryptovaluta, maar het is zo ver. Gister schoten de grote crypto’s omhoog en volgde de kleinere munten de stijging op de voet. Bitcoin evenaart zelfs de one month high.  

Een duidelijke reden voor de stijging is er eigenlijk niet. Althans, geen directe reden. Het zou kunnen dat een nieuwsbericht van Morgan Creek ervoor heeft gezorgd. In dat nieuwsbericht werd aangekondigd dat er $40 mln werd gestoken in een nieuw blockchain-fonds werd gestoken door twee pensioenfondsen in Virginia.

Stijging!

Als we de koersen van afgelopen vrijdag bekijken zien we bij de grote munten enorme stijgingen. Vooral EOS en Ethereum vallen op.

  • Bitcoin: +9,6%
  • Ethereum: +18%
  • Bitcoin Cash: +17,2%
  • Ripple: +12,4%
  • EOS: +24,9%
  • Litecoin: +7,3%

Kortom, een groene zee van digitale valuta.

‘Expert’

Berichtgeving over cryptovaluta is eigenlijk dagelijkse kost, zo niet uurlijkse. Elk uur zijn er wel uitspraken van ‘experts’ of grote investeringsfondsen die te maken hebben met deze blockchain wereld. Zo’n ‘expert’ is John McAfee, die al vaker ongefundeerde voorspellingen heeft gedaan. Laatst heeft hij weer voorspeld dat Bitcoin in 2020 wel €1.000.000 waard zal zijn. Zou zijn McAfee-virusscanner helpen tegen zichzelf?

Afbeelding: David McBee, via Pexels (Pexels License)

Max van Hasenbroek

Flink bezeten door het aandeel SNAP en wacht eigenlijk tot Snapchat failliet gaat zodat hij eindelijk kan zeggen: 'ik zei het toch.' Verder wacht hij op beurscrashes zodat hij weer 'lekker bij kan kopen'.

Reageren