Tesla Model 3

Tesla Model 3 mag de Europese wegen op

De nieuwste auto van Tesla, Model 3, mag de Europese wegen op omdat de Nederlandse Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) goedkeuring heeft gegeven. Ook werd vandaag bekend dat Tesla de prijzen voor het snelladen met 40 procent opkrikt. Met deze twee gebeurtenissen wordt het rijden van een Tesla in Nederland ineens een stuk duurder.

Tesla besloot eerder om de goedkopere versies van de modellen S en X uit de Europese markt te halen. Daarmee werden die auto’s ineens 20.000 euro duurder. Van het nieuwe model komt voorlopig alleen de duurdere versie op de Europese markt. Tel daar nog de hogere kosten voor het opladen bij op en je begint je af te vragen of Tesla z’n auto’s wel toegankelijk wil maken voor het grote publiek in Europa.

Laadstations

Dat is natuurlijk wat overdreven. De goedkopere versies van Model 3 zullen later volgen en het uit de markt halen van de goedkopere versies van S en X zou met aanpassingen aan de auto’s te maken hebben. Tesla zegt zelf  de prijzen voor het opladen te verhogen zodat met de hogere inkomsten het laadnetwerk kan worden uitgebreid. Nederland heeft nu 16 laadstations met nog 10 op de planning en in België zijn er 11 met nog 9 op de planning.

Minder personeel

Met de goedkeuring van de RDW mag Model 3 dus geleverd gaan worden aan Europese Tesla-fans. De verwachtingen zijn dat zij hun auto’s rond februari of maart binnenkrijgen. Voor de productie van de auto’s van het nieuwe model liet Tesla vorige week nog weten 7% van het personeel op straat te zetten.

Afbeelding: Alexander Migl (CC BY-SA 4.0), via Wikimedia Commons

Frank Meijer

Valt net als Max ook op rood, maar dan politiek gezien. Voelde zich te cool voor de universiteit, dus is maar journalistiek gaan studeren. Daar kon hij de klassieke onderpresteerder blijven uithangen. Slijt een deel van z’n dagen bij Follow the Money, maar is nog steeds niet afgestudeerd.

Reageren