Afbeelding door Danimasetoma, via Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Netflix verhoogt abonnementsprijs en beleggers vinden het fantastisch

Geen zorgen, dit gaat over een prijsstijging in de Verenigde Staten. Even je hartslag fixen en dan kun je weer verder lezen. Netflix heeft de maandelijkse prijs van $11 naar $13 verhoogd en het aandeel steeg als reactie op deze prijsstijging met 6,2%. 

Waarom ze dit doen is niet een groots mysterie. Netflix verklaard dat als ze goede series en films af willen leveren er genoeg geld nodig is om jouw kijkverslaving een beetje up-to-date te houden. Als ze de 58.46 miljoen gebruikers van Netflix in de Verenigde Staten allemaal om $2 extra vragen, vang je al gauw $1,3 miljard per jaar meer. En daar kun je flinke producties mee maken als je nagaat dat Jurassic World $150 miljoen kostte.

Winstmachine

Reed Hastings, Founder en CEO van Netflix, heeft (denken wij) sinds dat Netflix de lucht in is gegaan een voortdurende grijns op zijn gezicht. Hij heeft momenteel $3,5 miljard aan vermogen als we Forbes mogen geloven en met Netflix gaat het ook niet slecht. De afgelopen jaren maakte ze $558 miljoen (2017), $186 miljoen (2016) en $122 miljoen (2015) winst. Dat zijn bedragen om over naar huis – of in Reed zijn geval – naar zijn villa te schrijven.

Beurs

Bij dit soort aandelen is het altijd mooi om even te kijken naar hoe ze het op de beurs doen. Netflix staat genoteerd aan de NASDAQ en heeft nu een prijs van $354,50. Gister was dat nog $335 dollar. Maar het kan nog beter. Een jaar geleden was een aandeeltje Netflix ‘slechts’ $221 kostte.

Maar, je hebt natuurlijk altijd baas boven baas. Als jij vijf jaar geleden al vertrouwen had getoond in Netflix door even een setje aandelen te kopen van ongeveer $1000 dollar, dan had je nu $6531 dollar. Dat is dus een return on investment van meer dan 650%!

Afbeelding door Danimasetoma, via Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Max van Hasenbroek

Flink bezeten door het aandeel SNAP en wacht eigenlijk tot Snapchat failliet gaat zodat hij eindelijk kan zeggen: 'ik zei het toch.' Verder wacht hij op beurscrashes zodat hij weer 'lekker bij kan kopen'.

Reageren