Zorgbedrijf Scheringa moet ruim een ton betalen

Het zorgbedrijf Nationale Bedrijvencheck (NBC) van voormalig DSB-bankier Dirk Scheringa moet 133.200 euro lappen. De rechtbank in Alkmaar bepaalde vorige maand dat het bedrijf dit bedrag aan openstaande facturen en andere kosten moet betalen. Dat meldt NU.nl.

De rechtszaak tegen het NBC van Scheringa werd aangespannen door het telemarketingbedrijf Convins. Dit bedrijf spande een zaak aan omdat NBC nog voor meer dan een ton aan facturen moest betalen aan Convins. Het telemarketingbedrijf werkte namelijk in opdracht van het bedrijf van Scheringa, maar die betaalde er kennelijk niet voor. De rechter heeft nu bepaald dat NBC dat alsnog moet doen.

Lees ons exclusieve interview met Dirk Scheringa: Nieuwe start voor Dirk Scheringa: ‘Kritiek op mij niet terecht’

Arbokeuringen

NBC raakte in 2017, het jaar dat Scheringa bestuurder én aandeelhouder was, in opspraak toen het onterecht arbokeuringen probeerde te declareren als huisartsenzorg. Op die manier zouden de keuringen onder de basisverzekering van hun klanten vallen. NBC deed arbokeuringen voor bedrijven. Was er iets met de gezondheid van een werknemer, dan werd deze doorgestuurd naar een arts. NBC maakte daarbij gebruik van huisartsen en daardoor zouden werkgevers en werknemers niet hoeven te betalen voor de kosten.

Maar arbogerelateerde zorg valt helemaal niet onder de basisverzekering en dus mocht het niet wat NBC deed. Dit bleek uit onderzoek van De Telegraaf. Toen dit naar buiten kwam, was ook al bekend dat Convins ruzie had met NBC om de onbetaalde facturen.

Afbeelding: Wouter Engler (CC BY-SA 4.0), via Wikimedia Commons

Frank Meijer

Schrijft over allerlei dingen en wil na een paar bier nog wel eens beginnen over een vijfjarenplan. Woont in Ûtreg en is bijna klaar met de studie Journalistiek.

Reageren