Dit is wat je moet weten over de Ethereum-fork Constantinople

Ethereum krijgt rond woensdag 16 januari een hard fork, genaamd Constantinople. Verwachtingen zijn dat bij deze update van Ethereum geen meningsverschillen zijn, waardoor er geen splitsing zal optreden zoals dat bij Bitcoin Cash en Bitcoin Gold.

De Constantinople fork zal – naar verwachting – net als de Homestead-fork tot gevolg hebben dat de oude blockchain verdwijnt. Dit was niet het geval bij de Byzantium-fork, toen de andere blockchain wel bleef bestaan in de vorm van Ethereum Classic (ETC). Voor degenen die hier geen bal van begrijpen, volgt nu een uitleg.

Fork
Wanneer er grote veranderingen moeten plaatsvinden aan de blockchain dan spreken we over een fork. Dit kun je zien als een update van de software, wat in cryptoland het protocol wordt genoemd. Bij zulke grote veranderingen in het protocol splitst de blockchain. Eentje gaat verder zoals het was en eentje krijgt de veranderingen. Als er genoeg mensen zijn om het in leven te houden, blijft de oude blockchain zonder veranderingen of met hun eigen veranderingen bestaan. Voorbeelden van forks zijn Bitcoin Cash (BCH) en Bitcoin Gold (BTG).

Bij Ethereum vond zo’n fork dus plaats in juli 2016, toen Ethereum bleef bestaan met de Byzantium-update en aan de andere kant Ethereum Classic (ETC) ontstond. Mensen die Ethereum (ETH) hebben, hoeven zich geen zorgen te maken. Zoals bij andere forks, krijg je crypto’s van beide blockchains. Met een beetje mazzel blijft de oude chain bestaan en heb je er een nieuwe crypto bij en anders houd je in ieder geval je ETH’s.

Frank Meijer

Valt net als Max ook op rood, maar dan politiek gezien. Voelde zich te cool voor de universiteit, dus is maar journalistiek gaan studeren. Daar kon hij de klassieke onderpresteerder blijven uithangen. Slijt een deel van z’n dagen bij Follow the Money, maar is nog steeds niet afgestudeerd.

Reageren