Jeff Bezos scheidt van zijn vrouw – dat kan wel eens de duurste scheiding ooit worden

De rijkste man ter wereld en oprichter van Amazon, Jeff Bezos, heeft een aantal dagen geleden bekend gemaakt dat hij en zijn vrouw MacKenzie niet langer als man en vrouw door het leven gaan. Dat kan wel eens hele grote gevolgen hebben voor het vermogen van Bezos, die nog steeds 16% van Amazon bezit.

Hij zette een korte statement op Twitter waarin hij heel netjes aankondigde dat hij en zijn vrouw voor altijd een familie zullen blijven, en ook als goede vrienden uit elkaar gaan. Wat dat betreft lijkt er geen haat en nijd te zijn.

(tekst gaat door onder tweet)

Huwelijk in Amerika

In Nederland kennen wij het trouwen ‘in gemeenschap van goederen’, waar alle goederen die men in bezit vanaf de huwelijksvoltrekking van jou én je partner worden, een soort helft-helft verhouding dus. Natuurlijk zijn er makkelijke manieren om dit te ontwijken. Een daarvan is simpelweg niet trouwen. De andere optie is trouwen met huwelijkse voorwaarden. Dat is een akte waarin aanvullingen of juist beperkingen kunnen worden gezet wat betreft bezit en vermogen. In Amerika gelden er ongeveer dezelfde regels wat betreft het vermogen in een huwelijk.

50/50

Nu komt het: Jeff en MacKenzie hebben elkaar al heel vroeg, in 1993, ontmoet bij een hedge fund. Ze zijn een half jaar later direct getrouwd. Bezos startte Amazon pas in 1996, en dat zou dus betekenen dat MacKenzie recht heeft op in ieder geval de helft van het vermogen. De oprichting van Amazon is tenslotte na (!) het huwelijk gebeurd. Daarnaast bezit onze Jeff ook nog eens The Washington Post en heeft hij een eigen ruimtevaartbedrijf genaamd Blue Origin.

Bezos is momenteel $137 miljard waard en bij een helft-helft verdeling wordt MacKenzie in één klap de rijkste vrouw ter wereld met $69 miljard. Momenteel is de rijkste vrouw ter wereld een erfgename van L’Oreal, met $45,6 miljard. Zelfs als MacKenzie 1% van Bezos’ vermogen zou krijgen, wordt ze miljardair. Dan zou ze $1,37 miljard krijgen.

Groot schrijfster

MacKenzie zou het overigens prima alleen aankunnen en is nu niet bepaald wat wij noemen een golddigger. Voordat ze Jeff ontmoette had ze al gestudeerd aan Princeton University en kwam ze werken bij het hedge fund waar Jeff Vice President was. Daarnaast heeft ze twee romans geschreven die goed zijn ontvangen in de VS. Ook daarmee heeft ze geld binnen gehaald. Haar eigen broek ophouden zal dus – ook zonder Jeff’s geld – prima lukken.

Afbeelding door US Secretary, via Flickr (CC BY 2.0)

Max van Hasenbroek

Flink bezeten door het aandeel SNAP en wacht eigenlijk tot Snapchat failliet gaat zodat hij eindelijk kan zeggen: 'ik zei het toch.' Verder wacht hij op beurscrashes zodat hij weer 'lekker bij kan kopen'.

Reageren