Prins Bernhard koopt Mediapark Hilversum op met hulp van vriendjes

Prins Bernhard is sinds vorig jaar vaker in het nieuws dan ooit tevoren. Sinds bekend is dat hij 349 panden in Amsterdam bezit en ook nog eens kans maakt op de Formule1 in 2020 komt hij vaker langs dan mensen die in de media werken. Deze publiciteit heeft hij vandaag eens flink bestempeld met het opkopen van het Mediapark Hilversum. 

Europa Capital, nu oud-eigenaar van het Mediapark zegt dat het park is verkocht. Het gebied beslaat zo’n 155.000 vierkante meter en er werken zo’n 6.000 mensen. Het aantal gebouwen dat zich in het park bevindt is ook niet niets: RTL, de publieke omroep en nog een tal van radiostations houden daar kantoor.

Pinnacle

Overigens is het niet prins Bernhard die in zijn eentje het hele park opkoopt, zoals de kop al een beetje weggaf. Officieel wordt het Mediapark door Pinnacle gekocht, waar Bernhard een minderheidsaandeel in heeft. Zo wordt hij voor een stukje eigenaar van het gebied, maar heeft hij geen invloed gehad op de beslissing om het object ook echt werkelijk te kopen.

Europa Capital wilde het Mediapark al meer dan twee jaar verkopen en daarmee lijkt er nu dan ook een einde aan gekomen te zijn.

Snelle jongen

Bernhard jr. heeft niet zijn hele leven op de zak van de belastingbetaler geteerd. Integendeel, hij werd al vroeg rijk met het oprichten van zijn internetbedrijf Levi9. Daarna is hij steeds meer en meer gaan investeren in ‘pandjes’ en uiteraard het Circuit Zandvoort. Hij heeft met Pinnacle nu een paar honderd panden en ook heeft hij nog een honderdtal gebouwen op eigen naam staan.

Hij heeft eigenlijk nooit hoeven werken vanwege zijn familie – maar hoeft dat nu al helemaal niet meer.

Max van Hasenbroek

Flink bezeten door het aandeel SNAP en wacht eigenlijk tot Snapchat failliet gaat zodat hij eindelijk kan zeggen: 'ik zei het toch.' Verder wacht hij op beurscrashes zodat hij weer 'lekker bij kan kopen'.

Reageren