Koers BinckBank schiet omhoog na accepteren bod Saxo Bank

Internetbroker BinckBank heeft een bod van 424 miljoen euro geaccepteerd van de Deens Saxo Bank. Dit meldde het bedrijf vanmorgen voor de beurs, waardoor het aandeel met 30% omhoog schoot (maandag 13:00 uur).

Een paar dagen geleden werd al bekend dat Saxo en Binck met elkaar in gesprek waren. In het persbericht staat dat Binck en de beleggingsbank Saxo op deze manier een Europees powerhouse willen vormen op het gebied van handelen en investeren. Verder blijkt uit het persbericht dat alle bestuurders en de commissarissen van BinckBank akkoord gingen met de deal.

Win-winsituatie

CEO en oprichter van Saxo Bank verklaart in het persbericht: “Het combineren van BinckBank en Saxo Bank is een win-winsituatie voor beide partijen. Niet alleen krijgen onze klanten betere producten en prijzen en werknemers betere carrièrekansen, we bereiken nu de benodigde grootte om meer te investeren in technologie en in onze mensen.”

Bestuursvoorzitter Vincent Germyns van BinckBank zegt: “BinckBank en Saxo Bank sluiten heel goed op elkaar aan omdat Saxo de visie en mind-set van BinckBank deelt.” In het perbericht is aangegeven dat BinckBank graag wilt dat Saxo 100% van de aandelen in handen krijgt. Dat betekent dat de notering van Binck aan Euronext verdwijnt. Dat gebeurt wanneer Saxo 95% van de aandelen in handen heeft.

De merknaam BinckBank zal in ieder geval nog drie jaar blijven bestaan in Nederland en België. De aandeelhouders moeten nog laten weten wat ze van het bod vinden.

Afbeelding: Jensejnerjep (CC BY-SA 4.0), from Wikimedia Commons

Frank Meijer

Valt net als Max ook op rood, maar dan politiek gezien. Voelde zich te cool voor de universiteit, dus is maar journalistiek gaan studeren. Daar kon hij de klassieke onderpresteerder blijven uithangen. Slijt een deel van z’n dagen bij Follow the Money, maar is nog steeds niet afgestudeerd.

Reageren