Nederlandse CEO verdient €3,6 miljoen, Duitsers lachen ons uit

Het jaarlijkse beloningsonderzoek van Vlerick Business School, altijd lekker voor een beetje discussie en elitair vertier. Gemiddeld was de beloning voor de topmannen en -vrouwen van bedrijven in de AEX 3,6 miljoen echte pietermannen. Heel Nederland valt er natuurlijk over, totdat we gaan kijken wat de buren verdienen. Tip: veel meer.

Vlerick Business School heeft de beloning onderzocht in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

De 3,6 miljoen is een cijfer uit 2017, omdat ze nu eenmaal een jaar achterlopen met deze onderzoeken. Het jaar 2018 is nog niet ten einde, dus dan kun je uiteraard ook niet onderzoeken hoe hoog de beloningen dan zijn geweest. Vergeleken met 2016 is de gemiddelde beloning met 22% gestegen. Toen was de gemiddelde beloning namelijk €2,95 miljoen.

Andere landen

Nederland is natuurlijk een klein, lief, nuchter landje waar het motto ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ nog steeds vaak centraal staat. Maar dat motto gaat in Duitsland absoluut niet op zo blijkt, want daar liggen de gemiddelde beloningen voor topmannen – en vrouwen even een stukje hoger. Klaar voor de opsomming van de beloningen van alle landen?

  • BEL20 (België): €1,975 miljoen
  • AEX: €3,60 miljoen
  • DAX (Duitsland): €6,205 miljoen
  • CAC40 (Frankrijk): €4,44 miljoen
  • FTSE 100 (VK): €3,83 miljoen
  • OMXS60 (Zweden): €1,74 miljoen
  • SMI Expanded (Zwitserland): €3,245 miljoen

Zoals je ziet moeten de Duitsers niets hebben van die Nederlandse nuchterheid. Dat is voor in de polder, en gelijk hebben ze.

Waarom zo veel?

Er wordt vaak afgevraagd waarom een topman of -vrouw zoveel behoort te verdienen. Dit is niet heel simpel te verdienen, en in sommige gevallen horen ze ook helemaal niet zo heel veel te verdienen. Je moet wel nagaan dat een CEO 24 uur per dag beschikbaar moet zijn en zeer weinig vrije tijd heeft. Koppel dit aan de verantwoordelijkheid over soms wel meer dan 10.000 werknemers en je snapt waarom een baan als CEO veel oplevert.

Je weet misschien wel dat bovenop het reguliere salaris de eindbazen ook bonussen kunnen krijgen bij een goede prestatie. Maar wat is een ‘goede prestatie’? Dat heeft Vlerick onderzocht, ofwel: wanneer krijgt een topman of -vrouw zijn/haar bonus? Het onderzoek stelt dat de bonus vooral gerelateerd is aan de aandelenprijs die moet stijgen, en de winst die het bedrijf maakt. Dat bepaalt voor meer dan 65% het bonuspercentage.

Afbeelding door Robert Webbe, via Flickr (CC-BY SA 2.0)

Max van Hasenbroek

Flink bezeten door het aandeel SNAP en wacht eigenlijk tot Snapchat failliet gaat zodat hij eindelijk kan zeggen: 'ik zei het toch.' Verder wacht hij op beurscrashes zodat hij weer 'lekker bij kan kopen'.

Reageren