ING-eindbaas Ralph Hamers eindelijk in gesprek met Tweede Kamer

Ralph Hamers komt morgen op bezoek in de Tweede Kamer om met de Kamerleden in gesprek te gaan over de stand van zaken in de financiële sector na de crisis. Alleen daar zal het door de capriolen van ING van afgelopen jaar waarschijnlijk niet bij blijven.

CEO Ralph Hamers van ING is een van de veertien mensen die woensdag in de Tweede Kamer langs zal komen om over de financiële sector te praten. Hij zal van de Kamercommissie van Financiën waarschijnlijk ook over zijn bonus en de witwasaffaire gehoord worden, zeker gezien het überhaupt de eerste keer dit jaar is dat Hamers zich dit jaar op deze manier blootstelt.

De kans is groot dat Hamers het zwaar gaat krijgen in de Kamer morgen. Bijna alle vertegenwoordigers van het grote bedrijfsleven die hem voorgingen dit jaar, kregen de wind van voren van de Kamerleden. Denk bijvoorbeeld aan de bestuurders van Shell en Unilever. Deze twee bedrijven schitterden echter in afwezigheid toen Rutte de top van het Nederlandse bedrijfsleven uitnodigde om te praten over de onderkoelde relatie tussen de politiek en het bedrijfsleven.

Bonus

Waarschijnlijk zal Hamers morgen wel het boetekleed aantrekken wanneer hij voor de Kamercommissie staat morgen. Zijn Chief Risk Officer Steven van Rijswijk gaf zijn bank al een dikke onvoldoende bij de hoorzitting van de Tweede Kamer over de witwasaffaire. Hij zei dat de bank er alles aan gaat doen om het niet opnieuw te laten gebeuren. Hamers gaat volgens de verwachtingen van het FD hetzelfde doen. Of het helemaal oprecht is als Hamers het zegt, is nog maar de vraag. Hij had namelijk kunnen bedanken voor zijn salarisverhoging toen de top van ING meerdere keren gewaarschuwd werd voor een mogelijke megaboete.

Afbeelding: ING Group (CC BY 2.0), via Flickr

Frank Meijer

Valt net als Max ook op rood, maar dan politiek gezien. Voelde zich te cool voor de universiteit, dus is maar journalistiek gaan studeren. Daar kon hij de klassieke onderpresteerder blijven uithangen. Slijt een deel van z’n dagen bij Follow the Money, maar is nog steeds niet afgestudeerd.

Reageren