Rapper Sjors zingt liedje. Maar hoeveel ‘Stacks’ heeft hij zelf?

You love him or you hate him: Rapper Sjors. De Nederlandse pindakaas-taalpurist brengt sinds de begindagen van het internet rapnummers uit die weinig onderdoen voor de vijfde van Beethoven qua culturele finesse. Deze week kwam hij met het nummer ‘Stacks’ op de proppen, waardoor De Geldpers geprikkeld werd. Want hoeveel stacks heeft Sjors zelf?

De makkelijkste graadmeter bij types als Rapper Sjors is zijn youtube kanaal. Met zo’n 39.800 abonnees en 7.614.536 trouwe kijkers van zijn muzikale kunst, heeft Youtube hem in 2018 €26.818,40 opgeleverd. Bij Spotify zijn ze iets minder royaal met het sponsoren van Sjors. Met zijn 36.351 maandelijkse luisteraars op Spotify heeft hij in 2018 zo’n €1.536,29 binnen gehengeld. Netjes, maar tot dusver geen stacks.

Sjors op jouw tuinfeest

Echt rijk worden van z’n optredens is er ook nog niet bij. Sjors vraagt zo’n 895,- exclusief BTW voor een half uur melodische Limburgse gezelligheid. In 2018 heeft Sjors zo’n 14 keer opgetreden, met nog twee optredens op de agenda. Dit jaar zullen z’n optredens hem een leuke €17.327,20 hebben opgeleverd.

Diesel-power

Verder heeft hij een geïmporteerde dieselbak, wel met ster uiteraard. Met een nieuwprijs van 36.798 euro in Nederland niet meteen de auto die je verwacht bij iemand met ‘stacks’. Overigens is dat niet wat hij er voor neerlegde. Sjors heeft de auto geïmporteerd, maar is wel de eerste Nederlandse eigenaar. Afhankelijk van de kilometers die op zijn pitloze dieseltje stonden, schatten we dit karretje van 106PK op € 22.000,-.

Dikke villa

In tegenstelling tot de grootverdieners in muziekland als Lil’ Kleine en BOEF, beschikt huisvriend Sjors niet over een megalomane mansion. Neen, de rapper met accent woont nog gezellig thuis. Hij heeft echter wel de wildste plannen, want momenteel werft hij op Instagram een nieuwe vriendin. Of die gezellig bij pa & ma Sjors intrekt, of Sjors bij haar, is onbekend.

En dit allemaal omdat Man Bijt Hond het in 2013 nodig vond om hem te interviewen. Een bijzondere jongeman is het zeker en stiekem zijn we fan. Al was het alleen al om als anekdotisch bewijs aan te geven wanneer iemand zegt dat je daadwerkelijk iets moet kunnen om rijk te worden. Sjors verdiende dit jaar een leuke 45.681,89, maar daar zullen de kosten van zijn management nog af moeten. En hij kocht natuurlijk het dieseltje. De hamvraag of Sjors stacks heeft, kunnen we dus als volgt beantwoorden: neen.

Afbeelding: Naculgummie (CC BY-SA 4.0), from Wikimedia Commons

Joran-Lars

Veredeld tikgeit bij De Geldpers, ondernemer in de wondere wereld van het internet. Snapt niet helemaal wat een 'maximum snelheid' inhoudt. Beroepsmatig sponsor van het CJIB.

2 reacties

  • Daar heb je zeker gelijk in! Alleen deze inkomsten zijn nauwelijks te schatten, laat staan met precisie vast te stellen. Vandaar dat het buiten beschouwing is gelaten! We schatten een persoon liever lager in dan hoger.

   Thanks voor het lezen van het artikel!

   Cheers,
   Max