KPN gaat voor 350 miljoen bezuinigen

Telecombedrijf KPN wil de kosten met zo’n 350 miljoen euro verlagen, meldt het bedrijf in een persbericht. Waarschijnlijk gaat dit besluit, wat betrekking heeft op de aankomende drie jaar, Nederlandse banen kosten.

KPN wil de zogeheten OPEX verlagen, de Operating Expenses. Dit zijn de uitgaven die nodig zijn om het bedrijf draaiende te houden. Werknemerskosten behoren ook tot de OPEX en zal onderdeel zijn van de besparingen van KPN. Om hoeveel banen het precies gaat, werd niet duidelijk.

Het bedrijf heeft al sinds 2013 zo’n 650 miljoen euro bespaard, meldt het FD. KPN digitaliseerde de dienstverlening en maakte de ICT-systemen eenvoudiger. Door nu nog eens 350 miljoen euro te besparen, wil KPN meer geld vrijmaken om te investeren. Het telecombedrijf wil onder andere investeren in meer glasvezel voor huishoudens.

KPN wil de jaarlijkse CAPEX, de uitgaven van het bedrijf in de vorm van nieuwe investeringen, op 1,1 miljard euro zetten. Het lijkt noodzakelijk voor het telecombedrijf, dat de omzet al jaren ziet dalen. Het bedrijf ziet een terugloop in de interesse voor telefoondiensten en een toename van interesse in datadiensten. Niet zo gek dus dat KPN meer nadruk legt op bijvoorbeeld glasvezel. Het bedrijf wil 1 miljoen huishoudens extra aan een glasvezelaansluiting helpen.

Frank Meijer

Valt net als Max ook op rood, maar dan politiek gezien. Voelde zich te cool voor de universiteit, dus is maar journalistiek gaan studeren. Daar kon hij de klassieke onderpresteerder blijven uithangen. Slijt een deel van z’n dagen bij Follow the Money, maar is nog steeds niet afgestudeerd.

Reageren