‘Blowen en zuipen Musk zorgt voor stress bij NASA’

NASA gaat de bedrijfsstructuur bij SpaceX en Boeing uitgebreid onderzoeken volgend jaar. De Amerikaanse ruimteorganisatie heeft beide bedrijven ingehuurd om haar astronauten te vervoeren. Bij NASA zijn ze daar niet helemaal meer gerust op na het gedrag van Elon Musk. Het opsteken van een joint en drinken van whiskey in de podcast van Joe Rogan door de baas van SpaceX en Tesla heeft de alarmbellen doen afgaan volgens de Washington Post

De drank en drugs van de Zuid-Afrikaan zaten de leiding bij NASA alles behalve lekker. Het lijkt er op dat er bij ruimteorganisatie paniek is ontstaan over de veiligheid van haar astronauten. Daarom willen zij meer weten over de bedrijven die hun ruimtereizigers naar het International Space Station moeten brengen. Het onderzoek zal niet naar technische gedeelte kijken maar de bedrijfsstructuur en cultuur in kaart brengen. NASA wil niet toegeven of het blowen en zuipen van Musk de aanleiding is voor het onderzoek. Wel zegt een woordvoerder dat dit kan verzekeren dat er een veilige en dus ook drugsvrije werkomgeving is bij beide bedrijven. Hiervoor zullen er honderden interviews worden afgenomen bij Boeing en SpaceX.

Ook een topman van NASA heeft zich uitgelaten over zaak. In een interview zei Jim Bridenstine dat hij alle vertrouwen heeft in het team van SpaceX maar dat goed leiderschap begint bij de top. NASA heeft Boeing 4,2 miljard dollar betaald voor het vervoeren van haar personeel, SpaceX krijgt voor hetzelfde 2,6 miljard dollar. SpaceX heeft zijn eerste onbemande vlucht gepland voor januari, die van Boeing is twee maanden later gepland. De eerste vluchten met astronauten zijn gepland voor respectievelijk juni en augustus. Het is niet de eerste keer dit jaar dat het gedrag van Musk een onderzoek in gang brengt. Hij werd eerder veroordeeld tot het betalen van 20 miljoen dollar na een schikking met de Amerikaanse beurswaakhond. De zakenman beweerde op Twitter dat hij overwoog Tesla te privatiseren en dat funding secured was. De beurswaakhond zag dit als koersmanipulatie.

Screenshot: Joe Rogan Experience

 

Rayen Rudrasingh

Reageren