Studenten zetten investeringsfonds ASIF op: nu al één miljoen binnen

Wat vinden wij mooier dan een paar jonge gasten die al een tijd met geld bezig zijn en nu een eigen investeringsfonds hebben opgericht? Eigenlijk niets, behalve misschien een knalrode Ferrari voor de deur waar groot ‘De Geldpers’ op staat. Het Amsterdam Student Investment Fund (ASIF) bezit meer dan 1.000.000 euro en investeert ook nog eens uitsluitend in start-ups van studenten en ondernemers die pas net afgestudeerd zijn. Hun eerste investering is sinds vorige week een feit: Dyme.

Dyme is een, zeggen ze zelf, snelgroeiende fintech-startup uit Amsterdam. De app geeft een gebruiker direct inzicht in zijn of haar vaste lasten door middel van een beveiligde koppeling met diens bankrekening. Binnen de app kunnen ongewenste abonnementen vervolgens met één klik worden beëindigd. Daarnaast kan er worden overgestapt naar betere alternatieven. De investering van ASIF zal Dyme gebruiken om de applicatie in heel Nederland beschikbaar te maken.

Hoeveel de investering is geweest, zijn we nog niet te weten gekomen. Maar het bedrag zit in ieder geval tussen de €25.000 en €100.000, een flink bedrag voor een investeringsmaatschappij met slechts €1.000.000.

Voor een dubbeltje op de eerste rang

Met behulp van een beveiligde bankkoppeling en een algoritme toont Dyme direct alle vaste lasten van een gebruiker in een duidelijk overzicht. Binnen de applicatie kunnen gebruikers vervolgens met één klik overstappen naar goedkopere alternatieven en ongewenste abonnementen opzeggen.

Mede-oprichter Joran Iedema: “Door de groeiende hoeveelheid abonnementsdiensten, ingewikkelde contracten en automatische afschrijvingen verliezen steeds meer mensen het overzicht over hun financiën. Veel mensen geven hierdoor structureel te veel geld uit. Wij laten gebruikers niet alleen zien hoeveel zij kunnen besparen, maar bieden ook de mogelijkheid dit met één klik daadwerkelijk te doen.”

Max van Hasenbroek

Flink bezeten door het aandeel SNAP en wacht eigenlijk tot Snapchat failliet gaat zodat hij eindelijk kan zeggen: 'ik zei het toch.' Verder wacht hij op beurscrashes zodat hij weer 'lekker bij kan kopen'.

Reageren