Tether (USDT) kondigt nieuwe bankpartner aan

Stablecoin Tether (USDT) heeft een nieuwe bankpartner gevonden in het op de Bahamas gevestigde Deltec Bank & Trust. Tether kwam hiermee zelf naar buiten na weken van onzekerheid. Vraag is hoe dit nieuws wordt ontvangen.

Tether zegt in een verklaring dat “USDT volledig wordt ondersteund door Amerikaanse dollar die veilig op onze bankrekeningen worden gestort.” Deltec zou Tether aan een uitgebreide due diligence onderzoek hebben onderworpen. In een verklaring zegt Tether verder:

“This included, notably, an analysis of our compliance processes, policies and procedures; a full background check of the shareholders, ultimate beneficiaries and officers of our company; and assessments of our ability to maintain the USD-peg at any moment and our treasury management policies.”

Concurrentie

De koers van Tether is stabiel te noemen en zit met 0,998 dollar zeer dicht tegen het 1-dollarniveau aan. De voorraad USDT is in korte tijd sterk verminderd door problemen met ruilbeurs Bitfinex. Naar eigen zeggen heeft Tether “vijfhonderd miljoen USDT” vernietigd. Bitfinex en Tether hebben hetzelfde directieteam. Ook komt er meer concurrentie in de markt met naar verluidt ruim twintig stablecoins en vijftig stuks nog in de maak. Ruilbeurs Huobi heeft in navolging van OKEx stablecoins zoals Paxos Standard (PAX), TrueUSD (TUSD), USDCoin van Coinbase en Circle (USDC) en de Gemini Dollar (GUSD) van Gemini genoteerd.

Dit artikel verscheen eerder op Bitcoin Magazine.

BitcoinMagazine.nl

Vriendjes van de BV. Schrijven over bitcoin en andere crypto's. Ook in te huren voor feesten en partijen.