Zuid-Koreaanse banken mogen samenwerken met cryptobeurzen

De voorzitter van de Zuid-Koreaanse financiële waakhond FSC heeft gezegd dat het voor banken geen probleem is als zij samenwerken met cryptobeurzen. Deze handelsbeurzen mogen van Choi Jong-Ku ‘gewoon’ een rekening hebben bij Koreaanse banken. Dit meldt CCN.

Zolang de handelsbeurzen hun klanten kennen en zich houden aan de regels tegen het witwassen van geld is er niets aan de hand. Dit lijkt een normale eis van de Zuid-Koreaanse waakhond, maar dit zijn in het verleden, en nog steeds, issues geweest in cryptoland. Jong-Ku: “Er is geen probleem met het verschaffen van een rekening aan cryptobeurzen door banken. Als de platforms de systemen voor KYC (Know Your Customer) en AML (Anti-Money Laundering) hebben, is er geen probleem met het uitgeven van virtuele rekeningen.”

De virtuele rekening waar Jong-Ku het over heeft is een uniek systeem wat door cryptobeurzen in Korea veel wordt gebruikt. Met een virtuele rekening kunnen gebruiken vrijwel meteen de Zuid-Koreaanse Won (KRW) opnemen of storten. Op die manier kunnen gebruikers hun KRW’s veilig houden op een cryptobeurs.

Het nieuws kan worden gezien als een opluchting voor de Zuid-Koreaanse cryptoliefhebbers. Eerder dit jaar werden de banken nog ontmoedigd om met cryptobeurzen samen te werken om witwassen tegen te gaan.

Frank Meijer

Valt net als Max ook op rood, maar dan politiek gezien. Voelde zich te cool voor de universiteit, dus is maar journalistiek gaan studeren. Daar kon hij de klassieke onderpresteerder blijven uithangen. Slijt een deel van z’n dagen bij Follow the Money, maar is nog steeds niet afgestudeerd.