Het Basel rapport pakt goed uit voor Pharming en laat beleggers achter met natte slipjes

Uw Pharming-correspondent ter plaatse heeft weer eens een top dag. Onze Nederlandse biotech-vriendjes hebben namelijk, na weken van uitstel en rumoer, de resultaten gepubliceerd van het lang verwachte onderzoek uit Basel, naar de toepassing van Ruconest voor nier-problemen. En wat blijkt? Beleggers glijden van hun stoelen, zo positief wordt het nieuws ontvangen.

Tijdens het promotietripje van Pharming werd al enthousiast gebabbeld over het onderzoek in Basel, een onderzoek wat Pharming enorm vooruit zou helpen op toepassingsgebied wat Ruconest betreft. Het zou nog een paar dagen duren, dagen werden weken, weken werden een maand. Beleggers konden de goed-nieuws-show wel gebruiken, want de volgers van het aandeel zagen 25% van de beurswaarde nog verdampen toen het bekende Kempen-rapport de kop op stak. Het nieuws werd dan ook loffelijk ontvangen: op het moment van schrijven plussen de Leidse apothekers zo’n 8% bij.

Testing

Het rapport uit Basel is vrij bio-technisch. De strekking is echter heel simpel; door dit rapport, met uitgebreide fase II testing, is gebleken dat Ruconest een multidisciplinair medicijn wordt dat zo ongeveer al het slechte in je leven kan oplossen. Het regelt nog net geen vriendin voor je, maar wie weet gaat dat ooit nog komen.

Beleggers mogen in hun handen wrijven met deze resultaten, nu is het afwachten tot 25 oktober en de koers zien te behouden. De 25e komen de heren en dames van Pharming met de kwartaalcijfers, met naar verwachting gelijkwaardige resultaten als het vorige kwartaal en een eventuele uitschieter aan de bovenkant. Meenemende dat Pharming het afgelopen halfjaar zijn eerste winst draaide en van plan is te gaan herfinancieren tegen lagere rente, is de weg naar boven vrij gewaard voor de nerds uit Leiden.

Disclaimer: zoals de toon doet vermoeden, zit deze tikgeit zelf in Pharming. Dit artikel kan en mag dan ook op geen enkele wijze worden gezien als advies of koers-sturend, louter als column en berichtgeving. DGP Media B.V. en de auteur zijn niet verantwoordelijk voor eventueel koersverlies.

Joran-Lars

Veredeld tikgeit bij De Geldpers, ondernemer in de wondere wereld van het internet. Snapt niet helemaal wat een 'maximum snelheid' inhoudt. Beroepsmatig sponsor van het CJIB.

Reageren