Miljardair Ressler: ‘Amsterdam nieuwe financiële hoofdstad van de wereld’

Amsterdam wordt door de Brexit de nieuwe financiële hoofdstad van de wereld, zegt de miljardair Tony Ressler. In een interview met de Financial Times zegt hij dat Amsterdam de beste kandidaat is om het stokje over te nemen van de grootste kandidaat voor ‘financiële hoofdstad’ Londen.

Onze hoofdstad is volgens Ressler de beste kandidaat omdat mensen er graag willen wonen, het een goede locatie is het een goed klimaat voor business heeft. Ressler is een van de meest ervaren private equity investeerders in de Verenigde Staten en heeft de twee grootste private equity bedrijven in de wereld opgericht: Apollo Global Management en Ares Management.

Volgens de miljardair is Londen veel van haar potentie kwijtgeraakt als financiële hoofdstad van de wereld door de Brexit, waarin in 2016 voor gestemd werd door de Britten. Volgens de FT blijkt ook dat hij met zijn bedrijf Ares minder deals is gaan maken in het VK in private equity én in vastgoed. Daarnaast is het juist meer deals gaan maken in steden buiten de VK zoals Luxemburg en, jawel, Amsterdam.

Het bedrijf Ares liet zelf in een statement weten dat het percentage van haar investeringen in het VK wordt teruggebracht. Dit percentage was altijd 50 procent, maar nu wordt verwacht dat dit zal zakken tot zo’n 30%.

Frank Meijer

Valt net als Max ook op rood, maar dan politiek gezien. Voelde zich te cool voor de universiteit, dus is maar journalistiek gaan studeren. Daar kon hij de klassieke onderpresteerder blijven uithangen. Slijt een deel van z’n dagen bij Follow the Money, maar is nog steeds niet afgestudeerd.