Dit was DGP deze week: week 43

Elke week zetten wij het belangrijkste nieuws en onze best gelezen artikelen op een rijtje in ‘Dit was DGP deze week’. Onder andere in de selectie van week 43: techbedrijven hebben het moeilijk op de beurs, KPN draagt bij decentralisatie van NEO en crypto’s zijn geen wettig betaalmiddel in Duitsland.

Aex

Techbedrijven vangen hardste klappen op de beurs vandaag

Rayen Rudrasingh

Het gaat vandaag niet goed met de beurzen en specifiek de techbedrijven zowel op de Nederlandse als buitenlandse indices. Computerchip producent ASML zakte het hardst op de AEX en verloor bijna 4,5%. Een concurrent van het Nederlandse bedrijf, AMS verloor maar liefst 30% op de Zwitserse beurs. Ook de dit jaar spectaculair gegroeide betalingsverwerker Adyen kon zich niet onttrekken aan de malaise bericht het FD. Lees verder…

 

Kpn Kantoor

Wereldprimeur: KPN moet bijdragen aan verdere NEO decentralisatie

Bitcoin Magazine

Dit weekend werd de NEO consensus node van telecommunicatiegigant KPN aan het NEO mainnet toegevoegd, waarmee het NEO netwerk een stuk decentraler is geworden. KPN heeft hiermee een primeur te pakken; de Nederlandse telecomprovider is als eerste grote bedrijf ter wereld verkozen om een NEO consensus node te beheren. Lees verder…

 

Cryptobeurs

Rechter bepaalt dat crypto’s geen financieel middel zijn en zet Duitse waakhond buitenspel

Rayen Rudrasingh

De Duitse rechtbank heeft bepaald dat Bitcoin, Ethereum en andere cryptocurrency geen financieel middel zijn volgens de wetten van onze oosterburen. De Duitse financiële waakhond BaFin behandelde crypto’s wel op die manier. Een zaak van het BaFin tegen een cryptohandelaar leidde tot de uitspraak van de rechter meldt CCN. Lees verder…

 

Mountain 2645943 1920

Saving in Switzerland: how many funds you need?

Rutger Bloemenkamp

Many people around the world would normally open a bank account at one of their countries’ local banks, where the familiarity bias comes often to the forefront. The opening of a new bank account as a youngster can often be the same as a father that makes or breaks his sons’ choice regarding picking a beer brand in the grocery store. Lees verder…

 

Bear markt

Amerikaanse tech-aandelen hebben slechtste maand sinds de crisis

Frank Meijer

De Amerikaanse aandelenmarkt voor techbedrijven is op weg om de slechtste maand te draaien sinds de financiële crisis van 2008, dat meldt de Financial Times. Waar het vertrouwen in deze markt jarenlang erg groot was, vallen de cijfers van bijvoorbeeld Amazon en Alphabet erg tegen. Lees verder…

Hoofdredactie

Stukken van de redactie die niet kunnen worden toegeschreven aan één iemand.