KPN draait weer minder omzet, Arcadis stelt teleur en Heineken verkoopt meer bier

Het is de periode van de kwartaalcijfers en ook vandaag werden er weer meerdere resultaten naar buiten gebracht. KPN was een verassing en viel positief op omdat het verlies bij de consumentenafdeling van het bedrijf meeviel het afgelopen kwartaal. Wel raakt het een kleine procent van haar omzet kwijt, het kreeg 1,4 miljard euro binnen. 

De winst viel ook lager uit bij de telecomprovider ten opzichte van vorig jaar en dat geldt ook voor de bedrijfsresultaten. De zakelijke tak van KPN verliest ook klanten maar die klanten zijn wel meer waard. Het had vanochtend een stijging van 2% tot gevolg op de beurs. Een stuk slechter ging het bij Arcadis, dat raakte s’ochtends 16% kwijt na het publiceren van haar cijfers over het derde kwartaal. De omzet groeide daar maar het negatieve overheerste bij de markt. Zo zakte de operationele winstmarge met 0,3 procent over het afgelopen kwartaal. Ook stelde het de verwachtingen voor dit jaar naar beneden bij. Ook een afschrijving op haar energiebezittingen in Brazilië van zo’n 53 miljoen deed het ingenieurs- en adviesbureau geen goed.

Zomer leidt tot zuipen

Bij Heineken wordt de verwachting voor dit jaar wel aangehouden. Ook waren de zomermaanden heel positief voor de Amsterdamse bierbrouwer. Het verkocht mede door het warme zomerweer bijna vijf procent meer in het derde kwartaal van 2018. Dit jaar heeft het tot nu toe een winst geboekt van 1,6 miljard euro, dat is een ton meer op hetzelfde punt in 2017. In absolute aantallen bier verkocht de producent 9,2 procent meer dan vorig jaar. Ook weet het in nieuwe markten stevig door te groeien. In gebieden als Afrika, Oost-Europa en Zuid-Amerika loopt de toename procentueel gezien in de dubbele cijfers. Ook in de financiële wereld zijn er vandaag nieuwe cijfers naar buiten gekomen. De Britse bank Barclays boekte tot nu toe een winst van 3,5 miljard euro over dit jaar. Dat is iets minder dan het vorig jaar wist binnen te halen. Daarmee waren de resultaten positiever dan analisten hadden verwacht. De bank weet ondanks de Brexit de resultaten op niveau te houden.

Afbeelding: DennisM2 (CC BY 2.0), via Flickr

Rayen Rudrasingh