Dit was DGP deze week: week 42

Elke week zetten wij het belangrijkste nieuws en onze best gelezen artikelen op een rijtje in ‘Dit was DGP deze week’. Onder andere in de selectie van week 42: de grootste fraude in de Europese geschiedenis, de Turkse lira stijgt weer en China blijkt veel meer staatsschuld te hebben.

Abn Amro4

Europese belastingdiensten van miljarden beroofd door dividendfraude

Frank Meijer

Meerdere Europese belastingdiensten, waaronder onze eigen, zijn de afgelopen jaren met dividendfraude van tientallen miljarden euro’s beroofd door ‘bendes’ van bankiers, handelaren en hedgefondsen. Dat nieuws komt van de onderzoeksjournalisten van Follow the Money, die onderdeel zijn van een internationaal mediaproject onder de naam The CumEx Files. Lees verder…

 

Het Basel rapport pakt goed uit voor Pharming en laat beleggers achter met natte slipjes

Joran-Lars Busscher

Uw Pharming-correspondent ter plaatse heeft weer eens een top dag. Onze Nederlandse biotech-vriendjes hebben namelijk, na weken van uitstel en rumoer, de resultaten gepubliceerd van het lang verwachte onderzoek uit Basel, naar de toepassing van Ruconest voor nier-problemen. En wat blijkt? Beleggers glijden van hun stoelen, zo positief wordt het nieuws ontvangen. Lees verder…

 

Flickr / Jeff Djevdet Moody's

Turkse lira weer voorzichtig in de lift

Frank Meijer

De Turkse lira lijkt de trend van eindeloos dalen te hebben verbroken, nu de koers het hoogste punt heeft bereikt deze maand. Voor een euro krijg je nu ongeveer 6,7 Turkse lira, op het laagste punt in augustus was dat bijna 8 lira. Lees verder…

 

Tian Men Plein

China heeft biljoenen euro’s aan extra staatsschuld en loopt ‘risico ter grootte van de Titanic’

Rayen Rudrasingh

De tot recordhoogten opgelopen staatsschuld van China zou wel eens biljoenen euro’s hoger kunnen liggen dan bekend. De Chinezen hebben tussen de 3,7 miljard en 4,8 biljoen euro extra uitstaan. De lokale overheden van het Aziatische land hebben namelijk schulden die niet meetellen in het officiële bedrag. Dat meldt Reuters op basis van een rapport van S&P Global Rating. Lees verder…

 

Boekhoorn

Hema paar handtekeningen verwijderd van nieuwe eigenaar Marcel Boekhoorn

Rayen Rudrasingh

Hema heeft officieus een nieuwe eigenaar maar maakte het nieuws vanochtend al bekend in een persbericht. De nieuwe eigenaar Marcel Boekhoorn (foto, rechts) heeft in een interview met de Telegraaf aangegeven dat de deal nog ondertekend moet worden. Alle partijen zijn wel akkoord over de voorwaarden van de overname. Later vanmiddag om 15:00 vindt er een persconferentie plaats. Lees verder…

Hoofdredactie

Stukken van de redactie die niet kunnen worden toegeschreven aan één iemand.