Coinbase voegt ERC20-token ZRX toe aan beurs, koers stijgt 19%

Coinbase gaat haar eerste ERC20-token noteren aan haar beurs. Het gaat om het project 0X (ZRX), zo meldt Coinbase op haar site. De koers van de crypto-token steeg binnen 24 uur met 19 procent. Het plan werd eerder dit jaar al aangekondigd, maar de notering wordt nu geconcretiseerd. Wel opvallend: met haar decentrale protocol is 0X een potentiële uitdager van gecentraliseerde beurzen als Coinbase en Binance.

ZRX wordt verhandeld op Coinbase Pro, een platform gericht op professionele (dag) handelaren en fondsen. Fasegewijs worden diverse handelsparen geïntroduceerd: ZRX/USD, ZRX/EUR en ZRX/BTC. Klanten kunnen hun ZRX overzetten naar een Coinbase Pro-rekening en op den duur zijn limiet-orders en “full-trading”-opties mogelijk. Eerder dit jaar kondigde Coinbase vijf nieuwe noteringen aan: Cardano (ADA), Basic Attention Token (BAT), Stellar Lumens (XLM), Zcash (ZEC) en ZRX. Op moment van schrijven is de koers van ZRX afgerond 19 procent gestegen na het nieuws en lijkt de koers zich nu te stabiliseren.

0x Graph

ERC20 tokens

ERC20 tokens worden uitsluitend ontwikkeld en gebruikt op het Ethereum (ETH) platform. ERC staat voor Ethereum Request for Comment, en 20 is het nummer dat aan dit verzoek is toegewezen. Met dit protocol is het vrij eenvoudig in een eigen token te creëren. Feitelijk is dit de reden dat ethereum zo populair werd bij zogenaamde Initial Coin Offerings (ICO’s), waarmee startups én bestaande bedrijven geld willen ophalen voor hun blockchainproject. Inmiddels is de hype rondom ICO’s vrijwel over en vloeit er steeds minder kapitaal naar ICO’s. Dit is een van de redenen waarom de koers van ethereum ruim 60 procent minder waard is geworden in 2018.

Dit artikel verscheen eerder op Bitcoin Magazine.

BitcoinMagazine.nl

Vriendjes van de BV. Schrijven over bitcoin en andere crypto's. Ook in te huren voor feesten en partijen.