Dit was DGP deze week: week 41

Elke week zetten wij het belangrijkste nieuws en onze best gelezen artikelen op een rijtje in ‘Dit was DGP deze week’. Onder andere in de selectie van week 41: de top van het Nederlandse bedrijfsleven ging langs bij Rutte, toch geen schuldregistratie voor studenten en storten de beurzen in?

Schermafbeelding 2018 10 08 Om 15.58.22

Pharming: waarom logisch, als het onlogisch kan

Joran-Lars Busscher

We gaan het weer eens hebben over mijn favoriete stukje op de beurs: Pharming. Dit volledig onlogische, losgeslagen aandeel doet namelijk weer eens iets geks. Meer: het doet niets en dat is gek. Lees verder…

 

NYSE

Beurskoersen in de min: instappen of wegwezen?

Rayen Rudrasingh

Wereldwijd zitten de beurzen in een neerwaartse trend. De Nasdaq sloot gisteren vier procent lager en de S&P 500 3,3%. In de laatste week raakte de S&P 500 maar liefst vijf procent kwijt. De rest van de wereld volgt de Amerikanen of misschien beter gezegd wordt meegesleept door de Amerikanen meldt het FD. Lees verder…

 

Marky Mark

Top Nederlandse bedrijfsleven gaat op bezoek bij Rutte door onderkoelde relatie

Rayen Rudrasingh

Minister-president Mark Rutte ontvangt vandaag in het Catshuis vijftien topmannen van AEX genoteerde bedrijven. Onder andere Jan Hommen van Ahold, Jeroen van der Veer van Philips en Hans Wijers van de ING zullen met de premier in gesprek gaan. Het overleg vindt plaats op verzoek van de topmannen die niet meer de boemannen van het Binnenhof willen zijn. Lees verder…

 

Ingrid V Engelshoven

Studieschuld blijft uit de BKR registratie verzekert minister van Onderwijs

Rayen Rudrasingh

De minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven (midden) heeft vandaag in de Tweede Kamer gereageerd op vragen over de lobby die op poten zou zijn gezet voor de registratie van studieschulden. De minister verzekerde dat de studieschulden niet worden opgenomen in de registers van het Bureau Kredietregistratie (BKR). Lees verder…

 

Binance

Binance schoonmaak: Iconomi, Bytecoin, ChatCoin en Triggers van beurs gehaald

Bitcoin Magazine

Binance heeft bekendgemaakt de volgende vier cryptovaluta van haar ruilbeurs te halen: Iconomi (ICN), Bytecoin (BCN), ChatCoin (CHAT) en Triggers (TRIG). Inmiddels zijn de koersen van deze cryptovaluta dalende. Lees verder…

Hoofdredactie

Stukken van de redactie die niet kunnen worden toegeschreven aan één iemand.