Binance schoonmaak: Iconomi, Bytecoin, ChatCoin en Triggers van beurs gehaald

Binance heeft bekendgemaakt de volgende vier cryptovaluta van haar ruilbeurs te halen: Iconomi (ICN), Bytecoin (BCN), ChatCoin (CHAT) en Triggers (TRIG). Inmiddels zijn de koersen van deze cryptovaluta dalende.

CEO Changpeng “CZ” Zhao maakte het nieuws zelf bekend via Twitter, na de officiële bekendmaking op hun eigen site. Binance is met een handelsvolume van 874 miljoen dollar de afgelopen 24 uur (gecorrigeerd volume door Coinmarketcap, redactie) de grootste ruilbeurs van dit moment. Ze kondigen aan “periodiek hun genoteerde digitale assets te controleren of ze voldoen aan onze hoge kwaliteitsstandaard.” Opvallend is de keuze om Iconomi uit te sluiten, een wat oudere cryptomunt die ook bij Kraken staat genoteerd. Probleem is dat een groot deel van hun volume vanuit Binance komt.

De vraag is: waar kijkt Binance voordat men een project aanneemt dan wel afwijst. Het gaat om de volgende selectiecriteria.

  • De ‘commitment’ van het team met het project
  • Kwaliteit van de technologie
  • Stabiliteit van het netwerk / smart contracts
  • Marketing
  • Voldaan aan periodieke due diligence van Binance
  • Transparantie van handelen
  • Bijdragen aan een gezond en duurzaam crypto-ecosysteem

Bytecoin

Binnen de industrie werd enigszins verbaasd gereageerd dat Bytecoin, dat bekend stond als een zeer speculatieve cryptomunt, toch genoteerd werd aan Binance. Daarover zegt CZ het volgende op Twitter.

Goed doel

Het nieuws komt in dezelfde week dat Binance aankondigt haar opbrengsten uit beursnoteringen te schenken aan een goed doel. Binance wil daarvoor een aparte stichting in het leven gaan roepen. Er is al langer kritiek op de hoge tarieven die ruilbeurzen, niet alleen Binance, vragen aan projecten om genoteerd te worden. Voorlopig blijven de tarieven wél in tact, maar gaan ze in het geval van Binance naar een goed doel voor de ontwikkeling van…blockchainprojecten.

Dit artikel verscheen eerder op Bitcoin Magazine.

BitcoinMagazine.nl

Vriendjes van de BV. Schrijven over bitcoin en andere crypto's. Ook in te huren voor feesten en partijen.