Seoul steekt 108 miljoen in blockchaintech om administratieve lasten te verlagen

Park Won-soon, de burgemeester van Seoul, heeft een vijfjarenplan gepresenteerd: de hoofdstad van Zuid-Korea steekt 108 miljoen dollar in blockchaintechnologie om haar stad een stuk slimmer te maken. Hij zei dit tijdens een congres in het Zwitserse Zürich.

De stad, met 10 miljoen inwoners groter dan New York, wil met blockchaintechnologie de efficiency van veertien publieke diensten vergroten. Hierbij moet gedacht worden aan vele administratieve diensten zoals de uitgifte  het uitgeven van officiële documenten zoals paspoorten, het beheer van de subsidiepotten, maar ook het registeren van stemmen bij openbare verkiezingen.

Ook wil Seoul onverzekerde werkenden in staat stellen zich te laten registeren via de blockchain. Deze doelgroep is nu niet zichtbaar voor de autoriteiten, welzijnsorganisaties maar ook verzekeraars.

Blockchain startups

Het geld vloeit ook naar het oprichten van zogenaamde innovatiehubs om huisvesting te bieden aan 200 opstartende blockchainbedrijfjes. Park werd in juni dit jaar herkozen als burgemeester van Seoul. Ook de centrale overheid van Zuid-Korea wil blockchainintegratie bevorderen en steekt 9 miljoen dollar in slimmer en efficiënter maken van zes belangrijke diensten.

Dit artikel verscheen eerder op Bitcoin Magazine.

Afbeelding: InSapphoWeTrust (CC BY 2.0), via Flickr

BitcoinMagazine.nl

Vriendjes van de BV. Schrijven over bitcoin en andere crypto's. Ook in te huren voor feesten en partijen.