H&M neemt belang in betaalbedrijf Klarna

H&M heeft een belang genomen in het Zweedse betaalbedrijf Klarna, ter waarde van zo’n 185 miljoen Zweedse kronen (17,7 miljoen euro). Ook gaat het betaalbedrijf een deel van het betaalverkeer van H&M regelen.

Met het belang dat H&M in z’n landgenoot heeft genomen, heeft het iets minder dan een procent van het bedrijf in handen. Klarna, dat hiervoor nieuwe aandelen heeft uitgegeven, gaat het betaalverkeer in de fysieke én de digitale winkels verbeteren.

Het bedrijf zal daarbij niet de samenwerking tussen Hennes & Mauritz en betaalbedrijf Adyen in de weg zitten. Adyen regelt bijvoorbeeld de betaalkastjes in de winkel, Klarna zit meer op het servicegedeelte. Ook zal het fintech-bedrijf het bezorg- en retoursysteem van H&M eenvoudiger maken, volgens het Financieele Dagblad.

Het nieuws komt op een moment dat de koers wat beter gaat. Het aandeel H&M zit sinds halverwege september in de lift, maar daarvoor ging het erg slecht. Over jaren gezien gaat het echter een stuk minder met het aandeel H&M, dat al sinds 2015 in waarde daalt.

Afbeelding: Wpcpey (CC BY 4.0), from Wikimedia Commons

Frank Meijer

Valt net als Max ook op rood, maar dan politiek gezien. Voelde zich te cool voor de universiteit, dus is maar journalistiek gaan studeren. Daar kon hij de klassieke onderpresteerder blijven uithangen. Slijt een deel van z’n dagen bij Follow the Money, maar is nog steeds niet afgestudeerd.