Dit was DGP deze week: week 40

Elke week zetten wij het belangrijkste nieuws en onze best gelezen artikelen op een rijtje in ‘Dit was DGP deze week’. Onder andere in de selectie van week 40: Trump beschuldigd van belastingfraude, Musk dreigde Tesla te verlaten en de verhuizing van Unilever gaat niet door.

Donald Trump

Trump beschuldigd van belastingfraude en ruim 140 miljoen dollar lenen van vader

Rayen Rudrasingh

Donald Trump is door The New York Times beschuldigd van belastingfraude. Volgens hun onderzoek konden de kinderen van Fred Trump honderden miljoenen ontvangen van hun ouders via een schijnbedrijf. Ook zou de president van Amerika zijn familie hebben geholpen bij het onder waarderen van vastgoed en het verkrijgen van onterechte belastingvoordelen. Lees verder…

 

Elon Musk

Musk dreigde Tesla te verlaten door schikking met beurswaakhond

Rayen Rudrasingh

Er is meer bekend geworden over hoe de schikking tussen Elon Musk, Tesla en beurswaakhond de Securities and Exchange Commission (SEC) tot stand gekomen is. De topman zou het bestuur gedreigd hebben Tesla te verlaten voordat hij afgelopen zaterdag alsnog akkoord ging meldt CNBC. Ook vroeg hij dat het bestuur zijn naam zou zuiveren door publiekelijk zijn integriteit te verdedigen. Lees verder…

 

Unilever Hong Kong Limited

Verhuizing Unilever gaat niet door

Frank Meijer

De verhuizing van het hoofdkantoor van Unilever naar Rotterdam gaat niet meer door. Er was onder de aandeelhouders niet genoeg steun, blijkt nu al. Eigenlijk zou het stemmen over de verhuisplannen pas eind oktober plaatsvinden, waar een meerderheid van 75% nodig was. Lees verder…

 

Ethereum

‘Ethereum bereikt nog dit jaar de 1.900 dollar’

Bitcoin Magazine

Ethereum, de digitale valuta die het ethereum-netwerk aandrijft, heeft een moeilijk jaar achter de rug. De cryptovaluta daalde met meer dan 80 procent ten opzichte van het hoogtepunt van 1.432,88 dollar in januari. Vorige maand tikte het zelfs de 170 dollar aan, om weer wat op te veren naar een huidige 225 dollar. Lees verder…

 

Fortnite

Criminelen gebruiken Fortnite cheats om Bitcoin te stelen

Rayen Rudrasingh

Hackers verbergen malware als zogenaamde cheat tools en gratis versies van het videospel Fortnite om bitcoins en data stelen. Gebruikers verwachten zo verder te komen in het spel maar het onbewust geïnstalleerde programma verstuurt enkel waardevolle informatie naar criminelen. Via Youtube videos die claimen de gratis tools of versies van het spel aan te bieden worden de gamers gelokt meldt Malwarebytes. Lees verder…

Hoofdredactie

Stukken van de redactie die niet kunnen worden toegeschreven aan één iemand.