Dit was DGP deze week: week 39

Elke week zetten wij het belangrijkste nieuws en onze best gelezen artikelen op een rijtje in ‘Dit was DGP deze week’. Onder andere in de selectie van week 38: BKR wil studieschuld registreren, Versace opgekocht door Michael Kors en Musk aangeklaagd door de SEC.

Collegezaal

BKR wil studieschuld laten meetellen om ‘onverantwoord lenen’ te voorkomen

Rayen Rudrasingh

Het plan van Bureau Krediet Registratie (BKR) om de studieschuld mee te laten tellen stuit op veel verzet onder studenten. Volgens de stichting is dit echter voor hun eigen bestwil. Hiermee zou worden voorkomen dat afgestudeerden te veel lenen meldt een woordvoerder aan Buisness Insider. Nu is het zo dat studieschulden niet worden vermeld bij het BKR. Dat is voordelig voor oud-studenten als ze een financiële dienst afnemen. Lees verder…

 

Stellar wallet

Microbetaaldienst Stellar sluit deal, koers schiet 50 procent omhoog in één week

Bitcoin Magazine

Het werd misschien een beetje overschaduwd door het nieuws rondom Ripple, maar de koers van Stellar (XLM) is de afgelopen week met maar liefst 50 procent toegenomen. Op het moment van publiceren is de munt zo’n 26 dollarcent waard. Lees verder…

 

Versace

Versace opgekocht door Michael Kors voor 1,8 miljard euro

Rayen Rudrasingh

Het Amerikaanse tassenmerk Michael Kors heeft vandaag Versace opgekocht voor een bedrag rond de 1,8 miljard euro. Ook neemt het de huidige schulden over. Met de overname krijgen de Amerikanen nog meer toegang tot de luxe modemarkt die nu vooral in handen is van Europese bedrijven. De nieuwe naam van Michael Kors zal Capri Holdings worden. Lees verder…

 

China vlag

Oud nieuws: China wordt grootste economie

Fred Sengers

China zal in 2030 de Verenigde Staten inhalen als grootste economie ter wereld. We wisten het al, maar voor sommige media was het groot nieuws. Lees verder…

 

Elon Musk

Elon Musk aangeklaagd door SEC wegens tweet

Frank Meijer

Elon Musk wordt door de Securities and Exchange Commission (SEC) gedaagd wegens een tweet die hij in augustus stuurde, waarin hij aangaf Tesla van de beurs te halen voor 420 dollar per aandeel. De SEC noemt de tweet ‘onjuist en misleidend’. Lees verder…

Hoofdredactie

Stukken van de redactie die niet kunnen worden toegeschreven aan één iemand.