Microbetaaldienst Stellar sluit deal, koers schiet 50 procent omhoog in één week

Het werd misschien een beetje overschaduwd door het nieuws rondom Ripple, maar de koers van Stellar (XLM) is de afgelopen week met maar liefst 50 procent toegenomen. Op het moment van publiceren is de munt zo’n 26 dollarcent waard. 

Hierdoor stijgt de coin nu naar de zesde plek op de lijst van coinmarketcap.com met een marktwaarde van 4,83 miljard dollar. De huidige koers op moment van schrijven is 26 dollarcent, omgerekend 22 eurocent. De afgelopen 24 uur hebben beleggers hun winst met XLM geïncasseerd en daalt de munt, waarschijnlijk door wat ‘correcties’, met zo’n 11 procent. De hoogste koers was dit jaar uiteraard in januari met 90 dollarcent voor XLM.

Prijs Stellar 2018 (01-01/24-09)
Prijs Stellar 2018 (van 01-01 to 24-09). Bron: coinmarketcap.com

Meer adaptatie Stellar in bedrijfsleven

Hoe is de rally te verklaren? Eerder deze maand werd bekend dat de bedrijven Lightyear en Chain Inc. Fuseren om een nieuwe organisatie Interstellar op te richten. Zij gaan de technologie van Stellar aan de man brengen in het bedrijfsleven. Met de technologie is het mogelijk om digitale bedrijfsassets op te slaan, te ruilen of te verkopen, volledig bijgehouden door de publieke ledger van Stellar.

Medeoprichter Jed McCaleb van de Stellar Development Foundation en Lightyear zegt: “Chain pioniert door onze blockchaintechnologie te gaan gebruiken. We verwachten dat geld en digitale assets zich via open protocollen gaan verplaatsen. Deze bundeling is een opsteker voor Stellar”.

Meer lezen over Stellar? Klik hier.

Dit artikel verscheen eerder op Bitcoin Magazine.

Afbeelding: Descryptive.com (CC BY 2.0), via Flickr

BitcoinMagazine.nl

Vriendjes van de BV. Schrijven over bitcoin en andere crypto's. Ook in te huren voor feesten en partijen.