Dit was DGP deze week: week 38

Elke week zetten wij het belangrijkste nieuws en onze best gelezen artikelen op een rijtje in ‘Dit was DGP deze week’. Onder andere in de selectie van week 38: de column van Joran-Lars over Pharming, de strijd tussen Ripple (XRP) en Ethereum (ETH) en de afgewezen brexitplannen van May.

Pharming

Beleggers zijn emotionele primaten, de koers van Pharming als belangrijkste argument

Joran-Lars Busscher

Een rapportje en een uitgestelde beslissing resulteren wel vaker in koersfluctuatie, logischerwijs. Bij Pharming gaan beleggers alleen full-on maniakaal de moeder in de verkoop na een non-openbaar rapport van analistenclubje Kempen & Co en uitstel van een FDA-approval. Resultaat? 50% van de beurswaarde verdampte in minder dan een week tijd. Juist dit geeft aan hoe enorm veel beleggers handelen met emotie. Lees verder…

 

Ripple (XRP) en Ethereum (ETH): de strijd om plek twee barst los!

Bitcoin Magazine

$25 miljard en een beetje: dat was gisteravond de marketcap van Ethereum (ETH). $22 miljard en een beetje: dat gisteravond de marketcap van Ripple (XRP). Ja, je leest het goed! Voor het eerst sinds begin van dit jaar gaan Ethereum en Ripple de strijd weer met elkaar aan voor de titel ‘tweede grootste coin van de wereld’. Lees verder…

 

Aston Martin

Aston Martin gaat volgende maand naar de beurs en wil 6 miljard euro ophalen

Rayen Rudrasingh

Luxe autofabrikant Aston Martin zal op of rond 8 oktober zijn intrede doen op de London Stock Exchange (LSE). Het Britse bedrijf zoekt een waardering van rond de 6 miljard euro. Het wil op 3 oktober de definitieve prijs voor een aandeel Aston Martin bekend maken, deze prijs zal tussen de 17,50 en 22,50 Britse ponden liggen. De prospectus – een rapport over het bedrijf bij een beursgang – zal later vandaag door de autofabrikant worden gepubliceerd. Lees verder…

 

kremlin.ru

Amerikanen kunnen 80 miljard dollar aan investeringen Alibaba vergeten

Rayen Rudrasingh

Chinese internetwinkel Alibaba schrapt door de Amerikaans-Chinese handelsoorlog 80 miljard dollar aan investeringen in het land van president Trump. Volgens topman Jack Ma zouden hiermee een miljoen banen worden gecreëerd. Hij beloofde dit twee jaar geleden na een ontmoeting met toenmalig presidentskandidaat Trump, die nu de aanleiding is dat het plan is geannuleerd. Lees verder…

 

Therese May Brexit

EU wijst Mays plannen voor Brexit af

Frank Meijer

De Europese Unie heeft de plannen voor de Brexit van de Britse premier Theresa May afgewezen. Dit bleek uit een bijeenkomst van de Europese leiders afgelopen donderdag. Volgens Donald Tusk, de voorzitter van de Europese Raad, betekent dit niet dat de onderhandelingen daarmee stuk zijn gelopen. Wel begint de tijd te dringen voor de Britten, die op 29 maart 2019 de Europese Unie zullen verlaten. Lees verder…

Hoofdredactie

Stukken van de redactie die niet kunnen worden toegeschreven aan één iemand.