Ripple (XRP) en Ethereum (ETH): de strijd om plek twee barst los!

$25 miljard en een beetje: dat was gisteravond de marketcap van Ethereum (ETH). $22 miljard en een beetje: dat gisteravond de marketcap van Ripple (XRP). Ja, je leest het goed! Voor het eerst sinds begin van dit jaar gaan Ethereum en Ripple de strijd weer met elkaar aan voor de titel ‘tweede grootste coin van de wereld’.

De afgelopen dagen heeft XRP enorme terreinwinst gemaakt ten opzichte van Ethereum en had het zelf kort de tweede positie overgenomen. Bitcoin blijft uiteraard de onbetwiste nummer één, met nog steeds maar liefst 51%.

Koers Ripple 18 september tot 21 september. Bron: coinmarketcap.com
Koers Ripple 18 september tot 21 september. Bron: coinmarketcap.com

Stijging XRP

Zoals je in de bovenstaande grafiek kunt zien, maakt Ripple ineens enorme winst. De afgelopen dagen is er veel nieuws naar buiten gekomen dat deze stijging van Ripple veroorzaakt. Er wordt een extensie, Coil genaamd, ontwikkeld die kan worden ingezet om donaties te geven op platformen zoals Twitch en YouTube. En daarnaast werd bekend gemaakt dat het bedrijf Ripple gaat samenwerken met een Saudische bank om snelle transacties te gaan verwerken.

Ook is er een update gekomen over het onderdeel xRapid. De misvatting tussen Ripple (het bedrijf) en XRP (de token), wordt nog vaak gemaakt. Ondanks, en misschien wel vanwege, deze misvatting stond Ripple dus op de tweede plaats. Het zal de komende dagen ongetwijfeld stuivertje wisselen worden!

Ethereum heeft het moeilijk

De positie van Ethereum is de laatste maanden niet meer zo sterk als het is geweest. De ICO’s zijn minder succesvol, dus dat resulteert indirect ook in minder vraag. Daarnaast heeft Vitalik Buterin zich uitgesproken over de toekomst van zijn Ethereum. Ethereum leek even het onderspit te delven. Maar een dump of correctie, na de huidige groeispurt van XRP, kan ervoor hebben gezorgd dat de munt de tweede plaats weer heeft overgenomen van XRP.

BitcoinMagazine.nl

Vriendjes van de BV. Schrijven over bitcoin en andere crypto's. Ook in te huren voor feesten en partijen.