Kantar TNS: Nederland telt 100.000 cryptobeleggers minder, bitcoin minder populair

Het aantal crypto-‘believers’ is in het ontnuchterende jaar 2018 fors gedaald. Circa 480.000 Nederlanders bezitten nu cryptovaluta, in januari waren dit er nog 580.000. Dat maakt het Nederlandse onderzoeksbureau Kantar TNS (eerder bekend als TNS NIPO) in een nieuw onderzoek bekend. Ruim 35.000 Nederlanders zijn in augustus ondervraagd.

Eerder meldde Bitcoin Magazine al: Nederlanders zoeken op Google veel minder naar bitcoin of cryptovaluta. De verminderde interesse hangt grotendeels samen met het inzakken van de koersen. Ruim 600 miljard euro is uit de cryptomarkt gevloeid. Nederlanders noemen ‘winstneming’ of juist het beperken van hun verlies als redenen voor het uitstappen. Een kwart van de uitstappers zegt niet meer in de toekomst van cryptovaluta te geloven.

cryptobeleggers Bron: Kantar TNS

Cryptomarkt ontspant

Een uitstap van 100.000 beleggers lijkt fors maar de markt is nog veel dieper gezakt, naar een kwart van de marktwaarde begin dit jaar. Het aantal bezitters van cryptovaluta is wel nog drie keer zo hoog als in augustus 2017.

Bitcoin minder populair

Wel opvallend: het percentage beleggers dat bitcoin bezit, is verminderd van 73 procent in augustus vorig jaar naar 56 procent nu. Het aandeel van de XRP-munt van Ripple is in de wallets 22 procent en 21 procent heeft de Gulden in zijn portfolio zitten. Een afsluitende conclusie: de dagwaarde van de gemiddelde portfolio ligt een stuk lager dan in januari 2018, maar ongeveer gelijk met augustus vorig jaar.

Dit artikel verscheen eerder op Bitcoin Magazine.

Partner content

Vriendjes van de BV. Schrijven over bitcoin en andere crypto's. Ook in te huren voor feesten en partijen.

Advertentie