Flinke daling aandeel Adyen

Gisteren meldden wij dat het aandeel Adyen met 7% was gestegen, vandaag is dat weer heel anders. Het aandeel in het betalingsbedrijf daalde met dubbele cijfers en staat nu op 636,40 euro (vrijdag 13:45 uur). Zo’n 2o uur geleden was dit nog ongeveer 100 euro meer. 

Het aandeel Adyen steeg tot gistermiddag 12:00 uur naar 756,60 euro, wat een stijging van zo’n 7% opleverde in 24 uur. Daarna ging het echter mis met het aandeel en daalde het een halfuur voor ‘t sluiten van de beurs ineens flink. Op het moment van schrijven is de koers met ruim 10% gedaald ten opzichte van gisteren.

De oorzaak van de explosieve stijging gisteren leek de bekendmaking te zijn dat Adyen genoteerd zal worden op de AMX. Dit is de beurs onder de AEX voor middelgrote bedrijven. Mensen die voor de beursgang al een aandeel hadden weten te bemachtigen verkochten gisteren zo’n 7% van de totale aandelen aan institutionele beleggers.

Sinds de beursgang is Adyen al mateloos populair. Sinds de entree in juni zijn de aandelen drie keer zoveel waard geworden. Het bedrijf dat de betalingen regelt voor onder andere Netfilx, Facebook en Spotify is daardoor nu 21,3 miljard euro waard op de beurs. Het aandeel Adyen werd afgelopen juni op de beurs geïntroduceerd voor 240 euro per stuk.

Frank Meijer

Valt net als Max ook op rood, maar dan politiek gezien. Voelde zich te cool voor de universiteit, dus is maar journalistiek gaan studeren. Daar kon hij de klassieke onderpresteerder blijven uithangen. Slijt een deel van z’n dagen bij Follow the Money, maar is nog steeds niet afgestudeerd.