Grootste Tesla-investeerder wil dat Musk ‘psychische en zakelijke’ hulp zoekt

De beheerder van het fonds met de meeste aandelen Tesla heeft zijn zorgen geuit over Elon Musk. De topman zou zowel mentaal als op de werkvloer wat hulp kunnen gebruiken aldus James Anderson van het Scottish Mortgage Investment Trust. Musk die het nieuws tegenwoordig vooral haalt voor verkeerde redenen heeft altijd gezegd geen hulp te willen.

Volgens Anderson kan daar wel eens verandering in komen. Musk zou langzaam aan het idee zijn gewend om meer hulp in te schakelen meldde hij aan Reuters. De uitspraak volgt nadat de fondsmanager een gesprek heeft gehad bij de Amerikaanse beurswaakhond de Securities and Exchange Commission (SEC). Hij sprak met de SEC naar aanleiding van de fameuze 420 dollar tweet. Waar Musk tweette dat Tesla eventueel geprivatiseerd zou worden en dat de financiering al rond zou zijn. Iets wat wat de oprichter van Tesla inmiddels weer heeft terug genomen. Dat is echter nog niet genoeg voor de SEC, dat onderzoekt of dit kan worden gezien als marktmanipulatie of zelfs fraude.

Anderson is niet de eerste die Musk de vriendelijke suggestie geeft om hulp in te schakelen. Analisten roepen al een tijdje om nieuwe namen in het bestuur. Andere Tesla-investeerders hebben al meerdere malen opgeroepen dat hij meer moet delegeren. Musk is momenteel in zijn eentje verantwoordelijk voor de leiding bij Tesla. Naar eigen zeggen heeft hij werkweken van 120 uur en Musk kan niet eens slapen zonder pillen te slikken blijkt uit een gesprek met de New York Times. Eventueel de reden dat hij een Britse duiker beschuldigde van pedofilie, dat terugnam en vervolgens opnieuw beschuldigde. Ook heeft de Amerikaanse zakenman tijdens een zakelijke bespreking analisten verrot gescholden.

Afbeelding: OnInnovation (CC BY 2.0) via Flickr

Rayen Rudrasingh